Culmea acuzațiilor: PDL spune că UNPR a fraudat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Organizația PDL Sector 2 a depus, duminică, plângere penală împotriva unui delegat al PPDD, care a înmânat unui alegător un buletin de vot ștampilat pentru UNPR, considerând că aceste practici pun în pericol desfășurarea alegerilor, potrivit unui comunicat de presă.

”PDL Sector 2 a depus plângere penală împotriva delegatului PPDD din secția de votare nr. 272 din sectorul 2, care a înmânat unui alegător un buletin de vot pe care aplicase în prealabil ștampila cu mențiunea VOTAT în dreptul partidului UNPR”, se arată în documentul citat.

Întrucât alegătorul care a primit buletinul de vot deja ștampilat a sesizat membrii biroului electoral al secției de votare, a fost întocmit un proces verbal de constatare.

Organizația PDL Sector 2 arată că fapta delegatului PPDD este infracțiune și intră sub incidența Codului Penal și a legii 67/2004 privind alegerile locale, iar cel care a săvârșit-o riscă pedeapsa cu închisoarea.

Deoarece PDL Sector 2 apreciază că ”prin aceste practici se pune în pericol desfășurarea alegerilor, cere organelor abilitate să ia măsurile care se impun pentru a readuce în legalitate procesul de votare”, conchide comunicatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel