Cu ce poţi spăla vasele dacă ai rămas fără detergent
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ai pielea sensibilă şi te irită soluţiile de curăţare a vaselor? A închis la magazin şi ai rămas fără detergent de vase plus... o chiuvetă plină? Iată câteva alternative cu ce ai prin casă!

Dacă ţi s-a întâmplat să rămâi fără detergent de vase sau, pur şi simplu, dorești să speli vesela fără a folosi soluţii din comerţ, există câteva alternative naturale pe care le poți încerca, potrivit Tips Bulletin:

Sare și bicarbonat de sodiu

Amestecă o cantitate mică de sare cu bicarbonat de sodiu pentru a crea o pastă. Folosește această pastă pentru a curăța vasele. Această combinație ajută la îndepărtarea reziduurilor și a murdăriei şi se comportă întocmai ce cel mai calitativ detergent de vase.

Oțet alb

Amestecă o parte oțet alb cu o parte apă caldă. Înmoaie o cârpă sau un burete în această soluție și începe să cureţi vasele. Oțetul are proprietăți de degresare și dezinfectare.

Zeama de lămâie

Zeama de lămâie are proprietăți degresante și poate ajuta la îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Stoarce o lămâie și folosește zeama pentru a curăța vasele.

Amidon de cartofi

Amestecă amidon de cartofi cu apă pentru a obține o pastă. Aplică pasta pe vase și freacă cu o cârpă moale sau un burete.

Sare și coajă de lămâie

Amestecă sare cu coaja rasă de lămâie pentru a crea o pastă. Utilizează această pastă pentru a freca vasele și a îndepărta reziduurile.

Cenușă de lemn

Cenușa de lemn amestecată cu apă poate fi utilizată pentru a curăța vasele. Acesta poate fi un remediu eficient pentru îndepărtarea murdăriei și a grăsimii.

Apă fierbinte

Înmoaie vasele în apă fierbinte timp de câteva minute pentru a îndepărta reziduurile mai ușor. Apa fierbinte poate ajuta la îndepărtarea grăsimii și a reziduurilor lipicioase.

Indiferent de metoda pe care o alegi, asigură-te că vei clăti bine vasele cu apă curată pentru a îndepărta orice reziduuri de soluții alternative. Reține că anumite vase și ustensile pot necesita o curățare mai riguroasă, în funcție de tipul și gradul de murdărie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel