Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 01 dec 2020 / 23:46
Crucea Roșie, AVERTISMENT: „FAKE NEWS” despre vaccin, a doua PANDEMIE
Francesco Rocca, președintele Federației Internaționale Crucea Roșie, susține că a doua pandemie cu care se confruntă omenirea sunt „fake news-urile” despre vaccinuri.

Francesco Rocca, președintele Federației Internaționale Crucea Roșie, consideră că deși vaccinurile Covid-19 se apropie cu pași repezi, o a doua pandemie ar putea împiedica eforturile de combatere ale celei dintâi, făcând referire la „fake news-urile” despre vaccinuri, scrie CNN.

„Pentru a combate Covid-19, trebuie să învingem și pandemia paralelă de neîncredere, care a împiedicat în mod constant răspunsul nostru colectiv la această boală.”, a spus Rocca într-un briefing virtual adresat Asociației Corespondenților ONU

Liderul celei mai mari rețele de ajutor umanitar din lume a declarat că organizația sa împărtășește „sentimentul de ușurare și optimism” pe care îl aduc evoluțiile vaccinurilor Covid-19, dar guvernele și instituțiile „trebuie să construiască încredere în comunități” în care dezinformarea a prins rădăcini, a adăugat el. Există o ezitare crescândă în ceea ce privește vaccinurile din întreaga lume, în special vaccinul Covid-19, a spus Rocca. El a citat un studiu al Universității Johns Hopkins din 67 de țări, care a constatat că acceptarea vaccinului a scăzut semnificativ între iulie și octombrie a acestui an.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro