Cristian David (PNL): Am fost de acord cu alianţa ACD, dar cu două condiţii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cristian David
Cristian David

Fostul ministru al Internelor senatorul liberal Cristian David a declarat, joi, că a fost de acord cu „Poziţia mea a fost una de echilibru, în sensul că am înţeles obiectivele de pragmatism politic care au stat la baza construcţiei acestei alianţe. În acelaşi timp am înţeles că în modul de respectare al alianţei trebuie să fie respectate două principii. Primul ţine de libertatea de exprimare şi acţiune politică a PNL şi cel de-al doilea ţine de consecvenţa cu care vom susţine măsuri de dreapta, măsuri şi soluţii liberale în aşa fel încât să nu existe concesii. Dacă alianţa nou creată va păstra libertatea de acţiune politică a PNL şi dacă nu vor fi făcute concesii de natură doctrinară, atunci cred că această alianţă nu este în deserviciul liberalilor. Deci eu am fost într-o poziţie de 'da' condiţionat pentru această alianţă'“, a spus Cristian David, citat de Agerpres.

Acesta a mai susţinut că alianţa PNL - PC înseamnă un progres şi reprezintă soluţia pentru a câştiga alegerile locale şi parlamentare din 2012.

Referitor la faptul că liderul social-democraţilor din judeţul Vaslui, Dumitru Buzatu, nu doreşte să se alieze cu niciun partid înainte de alegerile din 2012, senatorul liberal a declarat că la nivelul judeţului, în campania de la alegerile prezidenţiale din 2009, PNL şi PSD au avut o colaborare bună.

Eu cred că liderul PSD s-a grăbit când a afirmat că nu doreşte să se alieze cu PNL la nivelul judeţului Vaslui. În 2009 am avut o colaborare bună şi atunci chiar ne-a mulţumit pentru ce am făcut, a subliniat Cristian David.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, declara că este de acord cu o alianţă între PSD, PNL şi PC, dar numai după alegerile locale din 2012, afirmând totodată că la viitoarele alegeri fiecare partid din opoziţie trebuie să se prezinte cu propriile liste.

Noi la alegerile locale viitoare trebuie să avem liste proprii şi la fel consider că trebuie să aibă fiecare partid în parte. Nu sunt de acord cu listele comune. Eu accept o alianţă între partidele din opoziţie, coagulată în jurul celui mai puternic partid, PSD, pe baza unui program de guvernare al cărui fundament să fie de stânga. La acest program vor putea fi adăugate şi elementele liberale. Eu văd posibil un astfel de lucru numai după o evaluare a capacităţii fiecărui partid. O astfel de evaluare nu poate fi făcută mai bine şi mai obiectiv decât în urma unor alegeri, a spus Dumitru Buzatu.

În ultimii ani liderul local al PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost contra suspendării lui Traian Băsescu, contra intrării PSD la guvernare, dar şi contra ieşirii de la guvernare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel