Criminologul Dan Antonescu atrage atenția după masacrul din Praga: Val în online de a imita gestul lui, alimentat de foarte mulți care au în cap așa ceva
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Dan Antonescu, criminolog, a vorbit despre tema atentatului de la Praga de pe data de 21 decembrie. 

Dan Antonescu, criminolog, a avut o intervenție telefonică în cadrul unei emisiuni la Antena 3 CNN unde a abordat, din perspectiva pregătirii sale, tema atentatului de la Praga de pe data de 21 decembrie.

"Trebuie să vorbim despre impotența și indolența serviciilor de securitate. În condițiile în care, nu numai Europa, lumea întreagă, e atentă pe cei care se radicalizează, care încearcă să manifeste într-un fel sau altul simpatie sau antipatie, vis-a-vis de o națiune, de o organizație și așa mai departe, cu tot felul de alerte, nu ai cum să nu fii atent. Să primești informații, să știi că un astfel de individ postează pe rețelele de socializare ideile lui, că vrea să omoare, apoi să se sinucidă după ce omoară mulți oameni, că așa a văzut el, este groaznic. Nu aș vrea să fiu în pielea celor care ar fi trebuit să ia măsuri în astfel de situații. Au încercat ceva din câte știu. Au evacuat un corp de clădire unde credeau ei că va ajunge el, cel semnalat că a plecat din satul de lângă Praga, unde locuia, și unde și-a omorât și tatăl", a spus Dan Antonescu.

Acum acolo, și nu numai în Cehia, dar pe întreg mapamondul, cei care tot interceptează, trebuie să semnaleze deviațiile unor indivizi

"Un tânăr pe care l-a omorât, se pare tot el, avea și copilul cu el. Un copil de două luni, un minor cu vârstă extrem de mică. Valul acesta anunțat în online de a imita gestul lui e alimentat de foarte mulți care au în cap așa ceva. E adevărat că în mintea lor e foarte mare deranj, nu vreau să folosesc alți termeni, iar în momentul în care au un exemplu, încearcă să-l imite. Acum acolo, și nu numai în Cehia, dar pe întreg mapamondul și mai ales în zona aceasta a Europei, cei care tot interceptează, care pot supraveghea, nu neapărat să facem cenzură, trebuie să semnaleze deviațiile unor indivizi. Fie că semnalele vin din partea familiilor, a prietenilor, a colegilor, că am avut și criminali de 12-13 ani. Nu are importanță. Îmi cer scuze pentru exprimare, dar când îi se pune unui psihopat o idee d-asta fixă în cap e greu să o scoți. Mai este un aspect, și nu pot să nu mă duc în urmă cu vreo 10-12 ani, parcă în 2012, în Norvegia s-au omorât 74 de oameni dintre care majoritatea erau minori. Ce pedeapsă a primit acest om? 21 de ani de pușcărie pentru că asta prevede legislația Norvegiană. După ce omori 74 de oameni primești 21 de ani în loc de închisoare pe viață? În Cehia legislația privind portul de armă e extrem de permisivă, trebuie să vedem unde se ajunge", a concluzionat criminologul Dan Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel