Data actualizării:
Data publicării:

Cresc pensiile românilor. Marcel Ciolacu: Există trei variante. Nu vor mai exista pensii de 1000 de lei

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Marcel Ciolacu, premierul României, a anunțat că pensiile vor crește. De când vor primi românii mai mulți bani.

"Regula de bază a Comisie în momentul acesta este, pentru pensiile generale, să venim, să majorăm pensiile şi să închidem din inechităţile din interiorul Legii pensiilor. Eu îmi doresc ca, până la 1 ianuarie, să termin, să am promulgată Legea reformei pensiilor, cea prevăzută în cererea de plată numărul 4.

Există trei variante făcute cu Banca Mondială. Eu merg, în acest moment, pe primul scenariu, pe care l-am şi convenit cu Comisia. Este vorba despre varianta în care se închid foarte mult inechităţile. De exemplu, sunt oameni care au muncit 30 de ani, dar au pensie de la CAP de 1000-1500 de lei. Anii de munca ei i-au închis, nu exista contribuţie pe timpul lui Ceauşescu. Să îl scot din mormânt să îl cert nu pot. Aşa a gândit el atunci, aşa era sistemul comunist. Trebuie să venim cu un sistem.

Eu îmi doresc să intre în vigoare de la 1 ianuarie. Abia se va încadra în întreaga anvelopa pentru pensii - de 100 de miliarde de lei - cu o creştere până la 15%. O să fie cu minimum inflaţia luată în calcul, am cerut asta la Banca Mondială, pentru că ar fi incorect faţă de pensionari să nu se vină cu această indexare. Pentru pensiile mici, vor fi măriri şi de 40%, unele de 20%, dar se va explica foarte clar. Nu am nicio reţinere să vin, după ce avem draftul deja trimis la Comisie, după ce vom avea primul feedback... Vom veni în spaţiul public şi vom explica. Nu vor mai exista pensii de 1000 de lei, categoric!", a spus Marcel Ciolacu, la Digi 24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel