Cozi la granițele UE. Transportatorii stau la rând pentru a fi testați de SARS-CoV-2
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cozi la granițele UE. Transportatorii stau la rând pentru a fi testați de SARS-CoV-2  /  Sursă foto: Pixbay
Cozi la granițele UE. Transportatorii stau la rând pentru a fi testați de SARS-CoV-2 / Sursă foto: Pixbay
Germania și Belgia au luat măsuri individuale privind trecerea frontierei, iar transportatorii stau la rând pentru a fi testați de COVID-19.

Cozi imense la graniţe după ce statele membre ale Uniunii Europene au impus restricţii de intrare în ţară. Măsurile au fost luate de Germania şi Belgia, în ciuda recomandărilor adoptate la nivel comunitar.

Berlinul a închis punctele de trecere a frontierei de la graniţele cu Cehia și Austria. Mai mult, șoferii de camioane pot trece frontiera numai cu un test negativ la COVID-19. Cei care nu-l au, pot fi testați la graniță, ceea ce prelungeşte timpul de aşteptare.

"Am fost oprit la punctul de control la frontieră. Mi s-a luat actul de identitate și mi s-a spus să fac testul aici. Dacă rezultatul este negativ, pot recupera documentul", a declarat un transportator.

Autoritățile germane au lăsat să se înțeleagă că ar putea introduce filtre similare şi la granița cu Franţa. Şi Austria a instituit controale stricte la frontieră. Comisia Europeană va trimite un mesaj tuturor statelor membre pentru a le reaminti angajamentul de a-și coordona acțiunile, informează Publika.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel