Data actualizării:
Data publicării:

COVID, RĂSTURNARE de situație. "Nu a plecat din China". Experții ridică DOVEZI ȘOC: O criză GRAVĂ ACOLO

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Au apărut noi detalii despre COVID-19. China susține că are dovezile că virusul SARS-CoV-2 nu a plecat de la ei. 

Încă de la începutul pandemiei de COVID-19 s-a spus că virusul a plecat din Wuhan, însă la aproape un an de la apariția primului caz, China scoate dovezi potrivit cărora virusul nu a plecat din țara lor, ci din India, de fapt. 

Afirmațiile vin de la oamenii de știință chinezi care folosesc metoda analizei filogenetice și spun că dovezile lor exclud localizarea virusului găsit în Wuhan ca fiind cel "original" și indică apariția virusului în Bangladesh, SUA, Grecia, Australia, India, Italia, Republica Cehă, Rusia sau Serbia. În plus, aceștia au completat că virusul a apărut probabil în India, în timpul caniculei din vara anului 2019, migrând de la animale la oameni prin apă contaminate, înainte de a ajunge în Wuhan, unde a fost detectat pentru prima dată, citează Daily Mail.

Cu ce dovezi vine China

Cercetătorii chinezi completează că virusurile, la fel ca toate celulele, suferă mutații pe măsură ce se reproduc, ceea ce înseamnă că apar mici modificări în ADN-ul lor de fiecare dată când se reproduc. Astfel, este posibilă depistarea versiunii originale a virusului prin găsirea eșantionului cu cele mai puține mutații.

Totul vine după ce, atât India, cât și Bangladesh, zone apropiate geografic, au înregistrat probe cu mutații scăzute și este foarte probabil ca acestea să fie locurile în care a avut loc prima infectare cu noul coronavirus.

"Din mai până în iunie 2019, al doilea cel mai lung val de căldură înregistrat a crescut în nord-centrul Indiei și Pakistan, ceea ce a creat o criză gravă a apei în această regiune. Lipsa apei a făcut ca animalele sălbatice, cum ar fi maimuțele, să se angajeze într-o luptă mortală pentru apei și cu siguranță ar fi crescut șansa interacțiunilor om-animal sălbatic. În plus, sistemul de sănătate slab al Indiei și populația tânără, care suferă simptome mai puțin severe de COVID, au permis ca virusul să se răspândească nedetectat timp de câteva luni. Am concluzionat că transmiterea de la animal la om a SARS-CoV-2 ar putea fi asociată cu această undă de căldură neobișnuită", au spus cercetătorii, citează aceeași sursă.

Acuzații lansate pe fondul tensiunilor China-India

Nu este pentru prima dată când China arată cu degetul spre alte țări, în ceea ce privește sursa SARS-CoV-2 și susține cu fermitate că are dovezi în acest sens. India nu e singura țară de altfel pe care o acuză, ci au existat declarații atât contra Italiei, cât și a SUA.

Mai mult, acuzația lansată împotriva Indiei vine pe fondul tensiunilor politice crescute între China și India, trupele acestora atacându-se reciproc de-a lungul unei frontiere disputate de ambele părți.

Până atunci, OMS caută în continuare sursa inițială a COVID-19 în China, după datele științifice de până acum, care indică acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel