Covid-19: Un polițist a murit. Preot, întâmplare care dă fiori: Încă tânăr, fără probleme de sănătate, și-a scos masca și a cerut să-și vadă soția
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
În doar câteva zile de la confirmarea cu noul coronavirus, Cătălin Simion, polițist local în Buzău, a murit.

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, s-a dus la spital pe picioarele sale, a fost testat și consultat de medic după ce a fost confirmat cu coronavirus. A decis să urmeze tratamentul acasă, însă, virusul a lovit crunt. După trei zile de la confirmare, buzoianul s-a întors la spital fiind în stare foarte gravă. Ulterior a murit.

Preotul Paul Iulius Negoiță a scris despre acest caz dramatic, situație în care oricine poate ajunge.

”Tot mai multe plecări premature din lumea aceasta. Sfârșitul polițistului local Cătălin Simion este una dintre dramele aduse în viața unei familii minunate, de către această nenorocită boală.

Scriu cu durere și lacrimi pentru că eram sigur că va scăpa. Trăiam o fermă convingere că acest om puternic va învinge. Nu a fost așa…

La fiecare mesaj primit din partea soției, răspundem cu siguranța omului care știe că v-a fi bine. Nu a fost așa…

După câteva bâlbe de sistem, create din cauza presiunii teribile puse de creșterea agresivă a cazurilor de Covid, Cătălin Simion a devenit irecuperabil. Speranțele s-au năruit zi după zi.

După ce a reușit să meargă pe propriile picioare la spital, să-și conducă singur mașina, bănuind că are Covid – dar tratându-se inițial de răceală -, incapacitatea respiratorie cauzată de pneumonia instalată violent l-a doborât. În loc să-și revină, mai rău s-a cufundat în neputința de respira.

Dr. Victor Ioniță, cu bonomia-i recunoscută, i-a oferit o mână largă de ajutor, eforturile însă nu au impresionat boala. Era, probabil și puțin cam târziu, când a ajuns pe secția dânsului. Pași importanți au fost ratați, din lipsa locurilor… Virusul a funcționat rapid, sistemul mai greu, răpus fiind de vântul rece al salvărilor care aduc aer rece de suferință.

Acest bărbat, încă tânăr, fără probleme de sănătate, exasperat de neputința de a respira și-a scos masca și a cerut să-și vadă soția. Se împliniseră 27 de ani de la căsătorie.

Nu au apucat să se mai vadă… și nici nu se vor mai vedea. Nu mă gândeam că poate fi ceva mai rău decât o înmormântare. Este înmormântarea unui decedat de Covid….

Dedicat activității, a luat teribila boală de la carantinații pe care-i supraveghea. Nu s-a sustras muncii, nu a cutat scuze, nu a fugit din fața pericolului. Din păcate, boala nu a ales…..a lovit, de-a dreptul!

Astăzi, Cătălin Simion a plecat lăsând în lume amintiri și drama unei despărțiri absurde. Dragostea așteptării acasă a rămas fără răspuns….”, a scris preotul pe blogul său Paulnegoita.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel