COVID-19. Lecţie CRUCIALĂ desprinsă din PANDEMIE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ar putea 2020 să marcheze o bornă importantă în istoria sănătăţii globale? Asta se întreabă acum toţi cercetătorii din domeniul medical şi nu numai. 

Când OMS a decis să declare Ziua Mondială a Sănătăţii din 2020 ca sărbătoare a moaşelor şi asistenţilor medicali, nimeni nu şi-ar fi putut imagina ce urma să se întâmple şi cât de inspirată a fost decizia. De altfel, pare a fi părerea unanimă a specialiştilor că Ziua Mondială a Sănătăţii din anii viitori va scoate în evidenţă modul în care COVID-19 a schimbat capacitatea societăţii de a se înţelege. 

COVID-19 a expus fragilitatea sistemelor medicale din toată lumea, dar scoate la iveală puterea personalului medical. Astfel, este clar că Ziua Mondială a Sănătăţii din 2020 este definită de infectare, saturare şi triaj. Dincolo de titluri bombă, sfaturi şi anxietate, lumea întreagă primeşte o lecţie importantă de la această pandemie. Noul coronavirus nu ţine cont de graniţe, de sistemele economice, nu discriminează şi nu îşi cere scuze. Pentru prima oară după foarte mult timp, COVID-19 a accentuat umanitatea. COVID-19 a arătat lumii că poate fi învins doar prin unitate, scrie Euronews. 

Astfel, impactul rezidual pe care COVID-19 l-ar putea avea asupra lumii oferă posibilitatea unui viitor remarcabil. Ziua Mondială a Sănătăţii din 2020 ar putea muta atenţia pe populaţiile marginalizate în afara pandemiei. Ar putea arăta cât de important este ca sistemul sanitar să se adrese tuturor, indiferent de vârstă, loc de muncă, nivel financiar sau existenţa altor boli. 

Deşi pare că nu este aşa, Ziua Mondială a Sănătăţii 2020 aduce în prim plan o mai bună înţelegere a sistemului medical mondial şi, de asemenea, importanţa funcţionării acestor servicii ca o forţă unită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel