COVID-19 în România - Numărul infecțiilor pe județe - Harta detaliată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
O asociație din România a colectat date din diferite surse și a realizat o hartă interactivă cu situația infecțiilor cu Covid-19 pe județe. 

Asociația geo-spatial.org a publicat o hartă interactivă a cazurilor de coronavirus pe județe. Graficele au fost realizat de către comunitatea geo-spațial.org având la dispoziție informațiile comunicate public de către autorități, precum și informații din presă și alte surse deschise.

"Pentru a sprijini accesul cetățenilor la informațiile de interes public, am realizat (prin utilizarea tehnologiilor open source) o hartă a distribuției spațiale a tuturor cazurilor COVID-19 confirmate oficial - Coronavirus COVID-19 România -, o statistică ilustrând evoluția pe zile, precum și un grafic ce permite vizualizarea legăturilor de contaminare", susțin reprezentanții Asociației pe pagina lor oficială.

Care este situația la nivelul județelor?

Menționăm că nu există o comunicare oficială pe județe a numărului de persoane infectate. Datele prezentate mai jos aparțin Asociației geo-spatial.org.

Până în data de 2 aprilie, la ora 11:15 erau confirmate în România 2570 de infecții cu Covid-19. Dintre acestea, conform repartizărilor pe județe: 

- 665 de cazuri sunt în Suceava

- 492 de cazuri în București 

- 111 cazuri în Constanța 

- 110 cazuri în Arad 

- 105 cazuri în Brașov. 

Solicitare către autorități 

Asociația geo-spatial.org solicită autorităților să ofere public o prezentare completă, structurată a tuturor cazurilor oficiale (confirmate, vindecări, decese) actualizată cât mai des posibil, pentru a disemina aceste informații vitale și a evita apariția informațiilor false, potențial alarmiste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel