Covid-19. Fauci: Creșterea infecțiilor se constată printre cei nevaccinați
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
"Mergem în direcția greșită în ce privește COVID-19", a declarat Anthony Fauci. 

SUA merg în direcția greșită în ce privește COVID-19, spune principalul expert în boli infecţioase din Statele Unite, doctorul Anthony Fauci. Întrebat despre cel mai pesimist scenariu, conform căruia în octombrie vor fi 4.000 decese, Fauci a spus că majoritatea ar putea aparține celor nevaccinați. Duminică, Anthony Fauci a spus, la CNN, că SUA „merg într-o direcție greșită”, deoarece numărul cazurilor COVID-19 continuă să crească, în special în rândul americanilor nevaccinați.

„Creșterea infecțiilor se constată printre cei nevaccinați. Și din moment ce avem 50% din țară nevaccinată cu schema completă, avem o problemă", a spus Fauci, întrebat despre cel mai pesimist scenariu conform căruia în octombrie vor fi 4.000 decese zilnice. Fauci a adăugat că majoritatea acestor decese ar putea veni din rândul celor nevaccinați: „Am mai spus că este, într-adevăr, o pandemie în rândul celor nevaccinați”.

Avertismentul de la Fauci vine în timp ce varianta periculoasă Delta a COVID-19 străbate SUA. Oficialii din sănătăte i-au avertizat pe americani să rămână vigilenți în prevenirea răspândirii bolii. Fiecare stat din SUA a raportat mai multe cazuri Covid-19 în săptămâna care se încheia vineri față de săptămâna anterioară, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Justin Lessler, un epidemiolog de la Universitatea din Carolina de Nord, declara că scenariul cel mai pesimist pentru SUA arată aproximativ 240.0000 de persoane infectate în octombrie 4.000 de decese zilnice, ceea ce s-ar apropia de datele din iarna trecută, transmite Mediafax.

COVID, studiu SUA: Riscul de contaminări este legat de copii și adolescenți

Riscul de contaminări cu SARS-CoV-2 este strâns legat de copii și adolescenți, arată un studiu făcut în SUA. Dacă nu vor fi vaccinați copiii, virusul va continua să circule, cu riscul apariției unor variante potențial periculoase și pentru vaccinați, spune un profesor italian.

Pentru a demonstra rolul decisiv al noilor generații în circulația virusului, un studiu a fost realizat în Statele Unite privind modalitățile de transmitere a COVID.

Concluzia a fost că riscul de contaminări este strict legat de copii și adolescenți, scrie La Stampa.

„Pentru a preveni ca infecția să devină endemică după apariția de noi variante, copiii vor trebui, de asemenea, să fie vaccinați în viitorul apropiat”, spune profesorul Roberto Cauda, ​​directorul Unității de Boli Infecțioase din spitalul Gemelli, Roma: „în caz contrar, virusul va continua să circule, deși într-o formă asimptomatică, printre copii, cu riscul apariției unor variante potențial periculoase și pentru vaccinați”.

Cu cât ești mai tânăr, cu atât este mai mare numărul de contacte zilnice, iar vaccinurile protejează împotriva celor mai grave forme, dar și de transmiterea infecției.

„În plus, după un an de pandemie, părinții trebuie să devină conștienți că numai vaccinarea poate fi decisivă pentru protecție”, subliniază profesorul Cauda: „Prezența variantelor este strâns legată de eficacitatea vaccinurilor. Vaccinurile disponibile în prezent, deși cu unele diferențe, sunt capabile să protejeze împotriva infecției chiar și în cazul variantelor și a bolii pe care acestea le cauzează. Vaccinarea noilor generații este esențială”.

Între timp, cazurile care nu sunt asociate cu focare sunt în creștere în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel