Covid-19: Britanicii au identificat pacientul zero. A răspândit virusul cu o lună mai devreme decât se credea
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Primul pacient cu coronavirus al Marii Britanii este un „consultant IT care a contactat virusul ucigaș la o petrecere de schi din Austria".

Primul pacient cu coronavirus al Marii Britanii este un „consultant IT care a contactat virusul ucigaș la o petrecere de schi din Austria". Conform Daily Mail, bărbatul a început să împrăștie Covid-19 cu câteva săptămâni înainte de estimările specialiștilor.

Daren Bland, din East Sussex, și-ar fi infectat soția și copiii după ce s-a întors din Ischgl, Austria, la jumătatea lui ianuarie 2020.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, s-a văzut cu trei prieteni în Austria, între 15 și 19 ianuarie. Doi dintre prietenii lui Daren s-au întors acasă, în Danemarca, iar unul s-a întors în Minnesota, SUA, fiind declarat infectat. Procurorii investighează destinația turistică Ischgl pentru o presupusă neglijență, fiindcă sute de străini au părăsit locația cu noul coronavirus.

Declarațiile pacientului zero

„Am vizitat barul Kitzloch și era nebunie, oamenii cântau și dansau pe mese", a spus Daren Bland, pentru Telegraph.

„Oamenii erau încălziți și transpirați din pricina schiatului, iar ospătarii aduceau sute de shot-uri la mese. Nu putea exista un cămin mai cald pentru un virus", a continuat britanicul.

„Am fost bolnav preț de 10 zile. Mă simțeam de parcă înotam în sirop. Nu mă puteam ridica, nu puteam munci, m-a răpus. Nu mai aveam respirație", a adăugat Daren.

El a spus că a dat boala și familiei sale, iar fiica sa cea mică s-a dus la școală timp de două săptămâni. Mai apoi, simptomele au început să se răspândească în întreg cartierul, înaintea examenelor.

Primul focar din Marea Britanie

Familia Bland nu a fost testată pentru coronavirus, însă, dacă rezultatele lor ar fi fost pozitive, înseamnă că Marea Britanie a primit Covid-19 cu o lună mai devreme decât se credea.

În mod oficial, primul caz din Marea Britanie a apărut pe 31 ianuarie, iar prima transmisie a infecției a avut loc pe 28 februarie.

Ischgl, numită și „Ibiza din Alpi", trebuie să dea explicații despre cum petrecăreții au ajuns să transmită coronavirusul în toată Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel