"Cutia milei", la morga din Suceava. Ce sume li se cereau rudelor celor morți de COVID-19: "Doamnele dezinfectau banii"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: PRO TV
Sursa foto: PRO TV
Angajaţii de la morga spitalului din Suceava cereau bani de la rudele celor morţi pentru constatarea decesului. Mărturiile oamenilor sunt șocante.

Procurorii au deschis un dosar penal după ce au aflat că personalul de la morga spitalului a cerut şi primit bani de la rudele celor care au murit din cauza infectării cu coronavirus.

"Funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava au pretins şi primit diferite sume de bani de la membrii de familie ai persoanelor decedate în această perioadă, pretinzând aceste sume pentru "eforturile" făcute în legătură cu constatarea decesului, îmbălsămarea persoanelor decedate, îmbrăcarea acestora, etc., deşi toate aceste servicii intră în atribuţiile de serviciu ale personalului angajat în cadrul instituţiei medicale", trasmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, potrivit stirileprotv.ro.

Mărturii șocante

"Mare atenție la morga spitalului Suceava. Să aveți 100 de lei, că vă cere șpagă o nesimțită urâtă de "asistentă patolog", vădit fiind în cârdășie cu cioclii din județ, sumă pe care "o depui" într-o cutie de carton cu mânuţa ta, pentru că de ce?... pretinde și se uită urât, îți spune că în suma asta poți să faci poze la decedat și poate îl și îmbracă cu hainele aduse de acasă", a spus Vasile Costeniuc, fost poliţist, al cărui tată a murit în spitalul din Suceava, pentru Știrile PRO TV.

"Au spus să punem în Cutia Milei, că aşa îi spuneau - e o cutie de carton pentru pantofi - să punem 100 de lei. Tata a pus 100 de lei şi a luat 50 de lei înapoi pentru că i s-a părut prea mult. Ne-a trimis după nişte acte, iar când ne-am întors, doamnele de acolo dezinfectau banii. I-a zis tatălui să mai pună 100 de lei. Apoi s-au luat la discuţie despre bunurile mamei, că nu voiau să le dea: telefon, cerceii de aur", a spus Lucian Ciobanu, fiul unei femei decedate în Spitalul Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel