Coronavirusul Covid-19 se transmite mult mai GREU decât rujeola. Cifrele care răstoarnă tot
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Un articol publicat de Le Monde vine să calmeze populația cu privire la coronavirusul Covid-19, printr-o simplă comparație cu alte virusuri. 

Numărul persoanelor infectate cu noul Coronavirus Covid-19 nu poate fi cunoscut cu exactitate din cauză că în cazul a 80% din totalul persoanelor afectate nu prezimtă simptome. Ca și-n cazul tânărului de 25 de ani din România, primul român infectat cu coronavirus, persoanele ajung să fie doar purtătoare și să nu aibă simptome specifice noului coronavirus. Astfel, la doar 20% din cazuri există o manifestare a efectelor coronavirusului. 

Le Monde scrie că noul coronavirus este ”relativ contagios” și cu ”letalitate relativ scăzută”. Conform sursei citate, virusul este fatal, în medie, pentru 2% din totalul persoanele infectate, cu diferențe în funcție de vârstă și patologie, de la 0,2% la 3,6%, sub nivelul la care se afla SARS în 2003. 

De asemenea, surprinzător, deși se spune că este un virus care se transmite foarte rapid, prin simpla prezență a persoanei la mai puțin de 2 metri, mai mult de 15 minute, se pare că studiile vin să arate că indicele de contagiozitate este între 1,5 și 3,5. În comparație, indicele de contagiozitate în cazul varicelei este de 8,5, iar la rujeolă de 9.

Iată un tabel despre indicele de mortalitate și indicele de contagiozitate, publicat de sursa citată. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel