Coronavirusul costă turismul din UE un miliard de euro pe lună
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sectorul turistic al Uniunii Europene a pierdut peste două milioane de înnoptări în luna februarie, din pricina absenței cetățenilor chinezi.

Sectorul turistic al Uniunii Europene a pierdut peste două milioane de înnoptări în luna februarie, din pricina absenței cetățenilor chinezi, conform Agerpres. Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a transmis că costurile acestei probleme se ridică la un miliard de euro pe lună.

Breton a semnalat că „se înregistrează o încetinire importantă a economiei mondiale", din cauza epidemiei de coronavirus, ținând cont de importanța pe care o are China.

Lanțurile de aprovizionare, afectate

Acest impact se resimte în cazul lanțurilor de aprovizionare ale multor companii care depind de produse fabricate în China, dar și în turism, deoarece chinezii nu mai călătoresc.

Comisarul francez a precizat că, din acest motiv, au fost cu două milioane de înnoptări mai puține în cele 27 de state ale UE, începând din ianuarie, și asta înseamnă o reducere a veniturilor cu un miliard de euro pe lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel