Coronavirus. Trump, măsură dură pentru persoanele care au călătorit recent în Schengen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri suspendarea pentru 30 de zile a intrării în SUA a persoanelor care au călătorit recent în Europa, cu excepţia cetăţenilor americani, o măsură dură care vizează limitarea răspândirii epidemiei cauzate de noul coronavirus, transmit AFP şi DPA.

Am decis să trecem la acţiuni ferme, dar necesare pentru a proteja sănătatea şi bunăstarea tuturor americanilor, a anunţat Trump în timpul unui discurs oficial rostit din Biroul Oval al Casei Albe. Pentru a împiedica intrarea unor noi cazuri în ţara noastră, voi suspenda toate călătoriile provenind din Europa către SUA pentru următoarele 30 de zile, a adăugat liderul american, care şi-a exprimat regretul că Uniunea Europeană nu a luat măsurile de precauţie.

Măsura, care va intra în vigoare vineri la miezul nopţii, ora Washingtonului (sâmbătă ora 04:00 GMT), va viza orice persoană care a fost în interiorul spaţiului Schengen (din care fac parte 26 de ţări europene între care se aplică libertatea de mişcare) în interval de 14 zile înaintea încercării de a intra pe teritoriul SUA, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel