Coronavirus. Românii, cozi la supermarketuri. Ce spune şefa biroului OMS în România
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
În contextul creşterii numărului de cazuri de coronavirus în România, din ce în ce mai mulţi oameni se înghesuie în magazine şi supermarketuri pentru a-şi face provizii. Şefa biroului OMS din România anunţă că măsura nu este una inspirată. 

"Nu cred că lumea ar trebui să acumuleze alimente, nu cred că ar trebui să cumpere în avans alimente sau alte lucruri, dat fiind că sunt suficiente în supermarketuri, acestea nu sunt măsuri de oprire a epidemiei. Mai important, în loc de a acumula alimente, este să ştii cum să te protejezi; trebuie să reamintesc că acest virus se poate răspândi prin picături, prin contact direct cu obiecte contaminate.

Asta ştim despre boală, iar oamenii ar trebui să ştie cum să se poată proteja, fără să atingă obiecte despre care cred că sunt contaminate fără a le curăţa şi dezinfecta înainte cu dezinfectanţi şi prin spălarea mâinilor cu apă şi săpun, după curăţarea suprafeţelor. Desigur, este important, trebuie să spun de fiecare dată că spălarea mâinilor este o metodă bună de a te proteja de aceste virus.", a declarat şefa biroului Organizației Mondiale a Sănătății pentru România, Miljana Grbic, pentru Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel