CORONAVIRUS. Medicii francezi, apel pentru un medicament: Lăsați-ne să-l folosim! VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un apel al personalităților medicale din Franța a fost lansat de fostul ministru al Sănătății, Philippe Douste-Blazy, și semnat de figuri precum Patrick Pelloux, specialist în servicii medicale de urgență, sau fostul ministru al Sănătății, Michèle Barzach.

Aceștia au solicitat o flexibilitate urgentă a posibilităților de prescriere a hidroxiclorochinei, acest tratament a cărui utilizare împotriva coronavirusului este încă în dezbatere în cadrul comunității științifice.

Apelul a fost transmis printr-o petiție numită "#NePerdonsPlusDeTemps", care a strâns deja peste 48.000 de semnături pe platforma Change.org, scrie Le figaro.

Decretul în vigoare în Franța nr. 2020/337 din 26 martie 2020 permite utilizarea hidroxiclorochinelor numai „după decizia colegială, cu respectarea recomandărilor din domeniul Sănătății Publice și doar pentru anumiți pacienți care se află în stare gravă.

”Prin urmare, solicităm premierului și ministrului Sănătății sale să modifice de urgență decretul și să pună la dispoziție acest medicament imediat în toate farmaciile spitalicești pentru ca fiecare medic din spital să poată prescrie pacienților simptomatici, dacă starea lor o cere”, se arată în textul petiției.

Precizăm că, până în prezent, există puţine dovezi ştiinţifice conform cărora clorochina şi hidroxiclorochina ar fi eficiente pentru a trata infecţia cu COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel