Coronavirus în România. Chirieac: Aberaţie tipică lui Orban. Situaţie unică în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut mai multe comentarii cu privire la şedinţa de urgenţă convocată la Palatul Cotroceni de preşedintele Iohannis şi a criticat lipsa unor măsuri privind mediul bugetar. 

"Nu mă îndoiesc că şi preşedintele se teme de contaminare. E om, în primul rând. Ieri nu au avut măşti, azi au avut. E haosul guvernamental al acestor zile, atâta tot, nu e nimic special. Domnul Orban a condus ţara din izolare două săptămâni, putea să stea izolat în continuare, nu era niciun fel de problemă. Suntem bucuroşi că omul Ludovic Orban nu a luat virusul. Ne întristează doar că este prim-ministrul României. 

Marcel Vela s-a dovedit, în opinia mea, incredibil de pregătit pentru această criză. Nu am avut contact cu dânsul, dar aşa l-am văzut. În privinţa aducerii lui Raed Arafat la şedinţă, cred că e meritul lui Marcel Vela, pentru că înţeleg că unii, în micimea lor, se tem că Arafat ar putea obţine capital de imagine. Asta îi îngrjorează, dar el nu vrea funcţii politice. E bine că l-au adus. Cinstit, coerent, cum s-a organizat treaba în România i se datorează lui, nu lui Ludovic Orban.", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Situaţie unică în România

"Nu văd chestiuni spectaculoase după această şedinţă. Probabil se vor mai băga şi alte focare în carantină, cum a fost Suceava, măsuri ca în străinătate. Dar noi avem o situaţie unică. Dacă în alte ţări, lumea stă în carantină, la noi intră mii de oameni în ţară. Mulţi dintre ei sunt infectaţi şi vor scăpa de sub raza autorităţilor. Avem această problemă unică în România. Măcar în situaţia asta, cu cinism o spun, să salvăm marile oraşe, unde carantina se respectă.", a mai spus analistul. 

VEZI ŞI Fifor: "Nădlac 1 trebuie URGENT ÎNCHIS". Mii de oameni trec granița pe jos, doar în baza unei declarații

"Aberaţie tipică lui Orban"

”Mai e un lucru, o aberaţie tipică lui Ludovic Orban. Zeci de mii de funcţionari publici se duc la serviciu, deşi nu au voie să facă controale sau altceva. Sunt oameni nevinovaţi, sute de mii, care se duc zilnic la serviciu. Ai oprit mediul privat, care produce proteina economică din care sunt plătiţi funcţionarii, dar şi desfrâul financiar al statului. În schimb, îi chemi pe cei de la stat la aşa-zisul lucru. Ce să lucreze? Ce rost are să îi chemi acum? Dacă ai băgat pe toată lumea în carantină, băgaţi-i pe oamenii ăştia în concediu de odihnă.” a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel