Coronavirus: Cei 27 de lideri se pun de acord asupra închiderii frontierelor externe ale Uniunii Europene
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Liderii celor 27 de state membre ale UE s-au întâlnit, marţi, prin videoconferinţă şi urmau să decidă închiderea frontierelor externe ale Uniunii Europene cu scopul de a încerca să stopeze răspândirea pandemiei provocate de noul coronavirus, potrivit France Presse.

Cei 27 urmează să aprobe o propunere a Comisiei Europene de interzicere a călătoriilor 'neesenţiale' spre UE pe o durată iniţială de 30 de zile în cursul acestei a doua reuniuni la vârf, organizată la distanţă, în decurs de o săptămână.

Ei ar urma de asemenea să precizeze din ce moment s-ar aplica această măsură.

Această închidere a frontierelor externe ale UE cuprinde un anumit număr de excepţii (cetăţeni europeni şi familiile lor, rezidenţi de perioadă îndelungată, britanici, diplomaţi, personal medical, cercetători... ).

Ursula von der Leyen a insistat asupra necesităţii pentru Cei 27 de a-şi coordona acţiunile în interiorul blocului comunitar, în timp ce mai multe state membre şi-au închis parţial frontierele, precum Germania, sau total, ca Spania, şi a subliniat importanţa unei libere circulaţii a bunurilor, în special a produselor medicale, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel