CORONAVIRUS. BOOKFEST, Salonul Internațional de Carte, decizie privind ediția din luna mai
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Salonului Internațional de Carte Bookfest, programată în perioada 27-31 mai 2020, a fost anulat, potrivit unei decizii a organizatorilor.

"Consiliul Director al Asociației Editorilor din România a luat act, în ședința on-line din 06 aprilie 2020, de anunțul Președintelui României cu privire la prelungirea stării de urgență pentru încă 30 de zile, până la jumătatea lunii mai 2020.

Înțelegem pe deplin motivele care stau la baza acestei decizii și ne exprimăm dorința ca această criză sanitară să se încheie cât mai curând.

Având în vedere această situație, precum și preocuparea legitimă pentru integritatea fizică a vizitatorilor și expozanților, ne vedem nevoiți să anulăm cea de-a XV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, programată în perioada 27-31 mai 2020.

O sărbătoare a cărții are în centrul său bucuria împărtășită în jurul cuvântului tipărit și al autorilor acestuia și nu putem permite ca un astfel de eveniment să fie umbrit de vreun risc sanitar pe care îl putem evita.

Mulțumim tuturor iubitorilor de carte ce fac posibilă existența Salonului Internațional de Carte Bookfest și sperăm să ne putem reîntâlni, în condiții normale, la următoarele ediții Bookfest.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut (București, 29 mai – 2 iunie 2019) au fost prezenți peste 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitatul de onoare al acestei ediții a fost Marea Britanie. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel, Suedia și Statele Unite ale Americii.

Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău" se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel