Coronavirus: Autorităţile sanitare franceze recomandă ca a treia doză să fie administrată odată cu vaccinul antigripal
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
vaccin
vaccin
Autorităţile sanitare franceze recomandă ca a treia doză să fie administrată odată cu vaccinul antigripal.

Autorităţile sanitare franceze au recomandat luni administrarea persoanelor vulnerabile a dozei de ranfort împotriva COVID-19, simultan cu vaccinul antigripal, relatează EFE.

Înalta Autoritate Sanitară franceză (HAS) notează într-un comunicat că utilizarea simultană nu presupune niciun risc şi a estimat că administrarea celor două vaccinuri împreună 'este o soluţie pentru a optimiza acoperirea vaccinărilor împotriva acestor două epidemii'. Până duminică, 50,3 de milioane de persoane au primit în Franţa cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, reprezentând 74,7 % din populaţia totală, în timp ce 48,2 de milioane de persoane au fost vaccinate cu schema completă.

Potrivit HAS, campania de vaccinare împotriva gripei începe pe 26 octombrie. Persoanele prioritare pentru a primi acest vaccin sunt aceleaşi cărora trebuie să le fie administrată doza suplimentară de anti-COVID-19, după şase luni de la cea de-a doua doză, şi care aparţin categoriilor cu risc de a dezvolta o formă severă a acestei boli. Atunci când sunt administrate cele două vaccinuri împreună, HAS recomandă să fie făcute fiecare într-o mână diferită. Organismul sanitar a reamintit că această recomandare a fost luată ţinând cont de datele ştiinţifice actuale şi de contextul epidemiologic francez, astfel încât ar putea fi revizuită în funcţie de evoluţia situaţiei.

VEZI ȘI: Iohannis: Dacă ne-am fi vaccinat cu toții, nu am mai fi purtat mască

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a venit, luni, la Bucureşti, întâlnindu-se cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu. Cei trei au fost întrebați despre vaccinarea obligatorie. 

„În Danemerca s-a renunțat la restricții. Atenție: la toate! De ce? Fiindcă s-au vaccinat cam toți. Doze am fi avut și noi. Și, dacă ne-am fi vaccinat cu toții, nu ar trebuit să mai purtăm mască. Puteam să mergem oriunde în liniște. Puteam să avem concerte, spectacole, întâlniri de tot felul, fără nicio restricție. Ce i-a făcut pe mulți să fie reticienți... vom vedea. Am discutat cu premierul Florin Cîțu să ne întâlnim și să vorbim despre campania de vaccinare și să vedem cum putem să o repunem pe roate. Este un paradox. Suntem în plină pandemie. Averm arma cu care putem să terminăm pandemia și nu o folosim. Este foarte păcat”, a continuat președintele. Vezi aici continuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel