Controversă la Buzău din cauza noului coronavirus. Jurnalistul Sebastian Silvestru: I-am deranjat pe mulți și de aceea au scris!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Isteria din cauza noului coronavirus agită spiritele în România, mai precis la Buzău.

După ce au apărut mai multe articole în presa locală din Buzău, cu privire la o femeie de 73 de ani, întoarsă recent din Italia, despre care s-a scris că ar fi suspectă de coronavirus, jurnalistul Sebastian Silvestru din Pârscov a vorbit în exclusivitate pentru DC News. El a fost întrebat dacă femeia respectivă este mama sa, așa cum a fost prezentată în media locală. 

'Da, este mama mea. Miercuri a venit din Italia. În Aeroportul din Bologna i s-au făcut niște scanări, a completat niște documente și a venit în România. La Aeroportul din Otopeni, m-am dus să o iau și nu s-a întâmplat nimic. Mama a fost operată recent, la sfârșitul lunii ianuarie. Are o proteză montată pe un picior. A venit în niște condiții mai speciale, adică într-un cărucior, pentru că se deplasează foarte greu.' a declarat Sebastian Silvestru.

'Ieri m-a sunat că se simte rău, că are stare de vomă și frisoane. Pe parcursul zilei a sfătuit-o unul dintre frații mei să sune la 112. Apoi... unii din presă au început să scrie că are febră etc. Aseară, când au luat-o de acasă cu izoleta avea o temperatură de 37. Nu te duci cu o asemenea temperatură la spital.'

A venit din zona Rimini. Nu era în zona de contaminare cu noul coronavirus la acel moment

'Dar cum eu sunt jurnalist la Buzău și am făcut articole cu toți vagabonzii de pe aici, evident că știrea a prins. Însă mama mea nu este nici măcar suspectă de coronavirus. Singurul motiv de suspiciune a fost că a venit din Italia, din zona Rimini, care la momentul respectiv, miercurea trecută adică, nu se încadra în zona de contaminare cu noul coronavirus.' a mai spus Sebastian Silvestru.

'Mai mult, mama a stat într-un mediu destul de sterll, a stat mult în spital. Apoi, a mers la o clinică de recuperare. Nu vor să scrie și că ea a venit din Italia pentru că a fost operată la piciorul drept și că are o proteză. Dacă venea din Grecia, SUA sau Marea Britanie, nu era o problemă.'

'Acum fac investigația mea pentru că de la DSP s-a aflat că fiul ei sunt eu. Ea a sunat la 112, de acolo s-a anunțat DSP și respectivul medic epidemiolog a luat legătura cu mama. Și de aici s-a aflat în presă că sunt fiul ei.'  a adăugat Sebastian Silvestru.

DC News: Care este părerea ta despre măsurile luate de autorități în această criză indusă de noul coronavirus în România?

'Parerea mea este că e normal să se ia măsuri. E o întreagă nebunie. I-am spus și mamei mele să nu vină în România pentru că dacă vine se va putea întâmpla să stea izolată. La Buzău, orice persoană care vine din Italia și a strănutat o duce la spital și o bagă într-un 'container', lângă spital. Acesta e adevărul, trăiesc pe pielea mea. Aseară i s-au făcut niște analize mamei mele, iar rezultatele au ieșit negative. De asemenea, i s-au mai prelevat probe, care au fost trimise la Institutul 'Matei Balș'. Nu prezintă simptome, nimic, doar că a venit din Italia, atât. Nu e nici măcar suspectă, medicii nu s-au pronunțat. A venit din Italia și este mama mea...' a spus Sebastian Silvestru, pentru DC News.

Amintim faptul că femeia a fost luată duminică seara cu izoleta şi internată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. "La acea dată, Rimini nu era declarată zonă de risc. Femeia a sunat la 112 şi a spus că are febră şi vărsături. A fost ridicată cu izoleta, iar probele au fost trimise la Institutul Matei Balş" a spus purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Buzău, Denisa Irimia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel