Data publicării:

Contract de 65 de milioane de lei din PNRR. CNAIR construiește un nou pasaj

Autor: Liana Ganea | Categorie: Economie
WhatsApp
foto: Google Maps
foto: Google Maps
Românii vor avea un nou pasaj modern. Iată unde se construiește!

Potrivit Economedia, se intenționează să se realizeze o conexiune între Drumul Național 1 C Cluj - Dej - Baia Mare și Parcul Industrial Tetarom III din zona de nord-est a municipiului Cluj-Napoca. În acest scop, a fost inițiată o licitație pentru proiectarea și execuția pasajului rutier de la Jucu. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) indică un contract în valoare de 65 de milioane de lei pentru acest proiect.

În cursul zilei de luni, 18 decembrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a inițiat licitația pentru proiectarea și realizarea pasajului rutier de la Jucu, situat pe DN1C. Acest pasaj, care va traversa linia CFR, are scopul de a conecta Drumul Național 1 C Cluj – Dej – Baia Mare cu Parcul Industrial Tetarom III, situat în zona de nord-est a municipiului Cluj-Napoca.

Proiectul, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), are o valoare de 65,5 milioane de lei și va avea o durată de 30 de luni, din care 6 luni pentru faza de proiectare și 24 de luni pentru execuție. Pasajul va avea o lungime de 233 de metri, fiind însoțit de un drum de legătură în lungime de 900 de metri.

Potrivit documentației tehnice efectuate, pasajul se va construi la Jucu, intersecția DN 1 C cu Drumul Județean 109 D peste linia de tren 401 Cluj-Napoca-Apahida-Dej Călători, în zona intersecției fiind amplasată și stația CFR Jucu. Ofertele la contract vor putea fi depuse până pe data de 5 februarie 2024. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel