Data publicării:

Consumul acestor alimente FAVORIZEAZĂ eliminarea din organism a SARS-CoV-2

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Oamenii de știință avertizează că mai multe alimente conțin nutrienți care pot inhiba o enzimă cheie SARS-CoV-2 necesară pentru ca virusul COVID-19 să se reproducă.

Compușii chimici din alimente sau băuturi, cum ar fi ceaiul verde, strugurii muscadine și ciocolata neagră, se pot lega și bloca funcția unei anumite enzime sau a proteazei în virusul SARS-CoV-2, potrivit unui nou studiu realizat de biologii vegetali din North Universitatea de Stat Carolina.

Proteazele sunt importante pentru sănătatea și viabilitatea celulelor și a virușilor, spune De-Yu Xie, profesor de biologie vegetală și microbiană la NC State și autorul studiului. Dacă proteazele sunt inhibate, celulele nu pot îndeplini multe funcții importante, cum ar fi replicarea, de exemplu. „Unul dintre obiectivele laboratorului nostru este de a găsi nutraceutice în alimente sau plante medicinale care inhibă modul în care un virus se atașează de celulele umane sau propagarea unui virus în celulele umane”, a mai spus Xie.

În cadrul studiului, cercetătorii au efectuat atât simulări pe calculator, cât și studii de laborator care arată modul în care așa-numita „protează principală” (Mpro) din virusul SARS-CoV-2 a reacționat atunci când s-a confruntat cu o serie de compuși chimici vegetali diferiți deja cunoscuți pentru puternicele lor proprietăți antiinflamatoare și antioxidante.

Simulările pe computer au arătat că compușii chimici studiați din ceaiul verde, două soiuri de struguri muscadine, pudră de cacao și ciocolată neagră s-au putut lega de porțiuni diferite de Mpro. Lucrarea apare în Frontiers in Plant Science. Zhu este primul autor al lucrării. Cercetarea a fost susținută de Departamentul Agriculturii din SUA, potrivit ScitechDaily.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel