Congres PNL cu 5.000 de membri, în plin VAL PATRU. Chirieac, scenariu sumbru: Ce urmează pentru români, după 25 septembrie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Congres PNL cu 5.000 de membri, în plin VAL PATRU. Chirieac, scenariu sumbru: Ce urmează pentru români, după 25 septembrie/ Foto pixabay
Congres PNL cu 5.000 de membri, în plin VAL PATRU. Chirieac, scenariu sumbru: Ce urmează pentru români, după 25 septembrie/ Foto pixabay
Analistul politic Bogdan Chirieac a spus cum ar putea fi organizat Congresul PNL din 25 septembrie, în contextul valului patru al pandemiei.

Bogdan Chirieac a vorbit despre Congresul PNL din 25 septembrie. Deși suntem în plin val patru, iar în mai multe localități rata de infectare a crescut alarmant, membrii PNL susțin că vor organiza alegerile pentru șefia partidului cu 5.000 de oameni. Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la România Tv cum va fi acest lucru posibil, în contextul în care regulile generate de situația epidemiologică sunt pentru toți românii la fel, iar riscul de infectare este destul de mare, mai ales dacă evenimentul se va organiza într-un spațiu închis, așa cum s-a anunțat.

"În momentul ăsta, probabil că mai bărbieresc din numărul de infectări zilnice, cum s-a întâmplat și anul trecut la alegerile locale, dar mai ales la parlamentare, făcute în decembrie, când aveam 10.000 de infectări pe zi. Deci mai bărbieresc din astea și după 25 o să dea drumul și vom afla că suntem tot la 10.000. De altfel, Valeriu Gheorghiță a spus: 20.000 de aici în două săptămâni.", a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Florin Cîțu: Organizatorii Congresului au datoria să ceară clarificări de la DSU

Reamintim că Florin Cîțu a insistat ieri spunând că Congresul Partidului Naţional Liberal va fi organizat cu prezenţă fizică şi cu participarea a 5.000 de delegaţi.

"Organizatorii Congresului au datoria să ceară clarificări, dacă nu sunt edificaţi din proiectele de hotărâre de Guvern, la DSU, să vadă exact care sunt condiţiile. Acolo li se va spune exact, dar mie mi se pare normal să folosim certificatul verde - persoane vaccinate, persoane care au trecut prin boală sau cu testare. Vor fi şi centre de testare acolo, nu este nicio problemă. Va fi un congres care se va desfăşura în condiţii legale, cu 5.000 de participanţi. (...) Se va desfăşura cu prezenţă fizică acest Congres al PNL", a afirmat Cîţu. 

Ludovic Orban, președintele PNL, a spus în urmă cu două zile că nu se poate vota online la Congresul PNL din data de 25 septembrie, pentru că nu poate fi asigurată securitatea votului. Vezi AICI declarația lui Ludovic Orban.

VEZI ȘI: Congres PNL cu 5.000 de oameni, în pofida restricțiilor. Val Vâlcu: "Nu e nicio problemă, scoatem banii și plătim"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel