Urmărește emisiunea live
Congelatorul are prea multă gheață? Pune folie alimentară pe rafturi și vezi ce se întâmplă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Congelatorul are prea multă gheață. Pune folie alimentară pe rafturi și vezi ce se întâmplă. Sursa - Pexels
Congelatorul are prea multă gheață. Pune folie alimentară pe rafturi și vezi ce se întâmplă. Sursa - Pexels
În congelator se formează mereu gheață. Bineînțeles dezghețați congelatorul la anumite intervale de timp, dar există un truc, datorită căruia gheața nu se va mai forma.

Vă vine în ajutor folia alimentară, care este bună nu doar pentru a păstra alimentele proaspete. Ea are și alte întrebuințări în bucătărie.

Straturile groase sau subțiri de gheață din congelator sunt enervante. Congelatoarele noi și mai scumpe au, de obicei, un dispozitiv care împiedică formarea de gheață. Nu acest lucru se poate spune despre modelele obișnuite și un pic mai ieftine: mai devreme sau mai târziu pe rafturi se va forma gheață. Dar există un anumit truc care, probabil, te va surprinde, dar care funcționează.

Puneți o pungă în mașina de spălat: efectul este uimitor. Nu vei mai renunța la acest obicei

Cu folie alimentară, dezghețarea congelatorului va dura doar câteva minute. Deși trebuie să dezghețați complet congelatorul o singură dată și nu veți mai avea bătăi de cap. Dacă totuși are un pic gheață, puteți căptuși interiorul congelatorului cu folie alimentară. 

Deci, puneți folie alimentară pe pereți și tavan, adică în tot compartimentul congelatorului. Apoi depozitați din nou alimentele. Acum gheața se va forma doar pe folie. Puteți scoate cu ușurință folia și veți scăpa de gheață, iar compartimentul congelatorului va fi curat. 

Balsamul pentru rufe s-a terminat? Folosiți acest ingredient din bucătărie și hainele vor fi moi și catifelate

De asemenea, puteți și acoperi sertarele din congelator cu folie. Apropo, economisiți timp și la curățare, pentru că, pur și simplu, doar veți înlocui folia alimentară.  Într-adevăr este un sfat extrem de practic, pe îl puteți împărtăși prietenilor și cunoscuților.  

Nu uitați să puneți și un burete în frigider: Rezultatul este simplu și genial

De obicei, cele mai multe fructe și legume sunt păstrate la frigider, unde își pierd  aroma și textura inițială. Dar atenție: puteți menține fructele și legumele proaspete în frigider mai mult timp, dacă vei recurge la un truc simplu.

Tot ce trebuie să faceți este să atașați, pe partea inferioară a sertarului frigiderului, câțiva bureți pe care îi puteți pune unul lângă celălalt.

Cuptorul cu microunde poate fi curățat de petele grăsime în doar 15 minute. Rapid și eficient

Rezultatul este simplu și genial: umezeala care era absorbită anterior de fructe și legume acum va fi absorbită de bureți. Acest lucru ne ajută vă păstrăm fructele și legumele proaspete și crocante pentru mult mai mult timp! 

În plus, nu uitați că legumele și fructele pot rămâne proaspete mai mult timp dacă sunt păstrate în frigider în compartimente separate. Motivul? Fructele și legumele se strică unele de la altele dacă se suprapun. 

BONUS. Nu aruncați cojile de lămâie. Transformați-le într-un detergent de vase. Este 100% natural

Aflați cum puteți face un detergent cu lămâie, din puține ingrediente naturale și cu randament maxim.

Această rețetă pe care v-o propunem se face ușor din ingrediente 100% naturale. Cu resturi de lămâie, apă, sare și oțet puteți crea un detergent universal cu care puteți spăla vase, pahare,  farfurii. În plus, puteți elimina mirosurile neplăcute din bucătărie, de pe mâini și vase.

Ingrediente:

3 lămâi,

200 ml de apă,

100 grame de sare fină,

50 ml de oțet alb.

Modul de preparare

Tăiați lămâile în bucăți mici, puneți-le într-un blender cu puțină apă și transformați-le într-un  amestec cremos. Se pune apoi compoziția de lămâi într-o cratiță, se adaugă apă rămasă, sarea, oțetul și se fierbe aproximativ 10 minute. Opriți aragazul și folosiți un blender, făcând amestecul catifelat.

Gospodinele cu experiență pun staniol în recipientele cu făină, orez și mălai. Iată de ce fac asta

Pregătiți borcane de sticlă în care veți turna detergentul încă fierbinte și lăsați-l să se răcească. Acest produs poate fi păstrat la frigider mai multe luni.

Cum să utilizați detergentul universal pentru lămâie

Pentru a spăla vasele și tacâmurile, trebuie să dizolvați câteva linguri de detergent în apă foarte fierbinte. Dacă vasele sunt pline de grăsime, mai adăugați câteva picături de lichid de vase. Pentru a elimina mirosurile neplăcute sau pentru a lustrui vasele, utilizați produsul pur. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel