Data publicării:

Nebunie în Spania cu kitul de supraviețuire! Ministrul de Externe, mesaj pentru cetățeni despre suveranitatea țării

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
FREEPIK
FREEPIK

Ministrul Afacerilor Externe José Manuel Albares a declarat că nu este cazul să „alarmăm inutil” cetățenii, după ce Comisia Europeană a prezentat o propunere prin care se recomandă dotarea populației cu un kit de supraviețuire pentru 72 de ore.

El a subliniat că în prezent nu există nicio amenințare la adresa suveranității Spaniei și „nimeni nu se pregătește pentru vreun război”.

„Cred că nu trebuie să ne alarmăm inutil cetățenii. În acest moment nu există nicio amenințare asupra integrității teritoriale sau suveranității Spaniei și, de fapt, nimeni nu se pregătește acum pentru vreun război”, a declarat el într-un interviu acordat postului La 1.

Ministrul a argumentat că documentele prezentate de Bruxelles, precum cel referitor la kitul de supraviețuire, reprezintă „un fel de punct intermediar de consens între diferitele culturi de securitate” ale statelor membre.

„În unele țări din estul și nordul Europei, acest tip de exerciții de pregătire sunt obișnuite și fac parte din cultura lor de securitate”, a recunoscut ministrul, adăugând că nu este cazul și în Spania. El a pledat pentru a trece de la „anecdotica” kitului la „realitate”. Iar acea realitate, a subliniat el, este că Europa trebuie să își asume propria securitate și să nu mai depindă „de alții”.

Ce trebuie să conțină un Kit de supraviețuire în caz de urgență

 

Pe lângă apă şi alimente, este important să vă faceți un kit cu accesorii utile în caz de urgență, plasat cât mai la îndemână. Acest kit trebuie să conțină:

deschizător de conserve

câte 4 seturi de baterii pentru fiecare dintre aparatele (inclusiv lanterne) folosite

lanterne

stații walkie-talkie

trusă de prim-ajutor

busolă

un radio de mici dimensiuni

obiecte de igienă (gel dezinfectant, spirt, șervețele umede, săpun, pastă şi periuță de dinți, hârtie igienică, scutece, absorbante)

mască de protecție respiratorie

chibrituri/brichete pline

medicamente (analgezice, antiseptice, antibiotice, antivomitive, antianxiolitice, insulină etc.), termometru, glucometru, tensiometru, rolă de fașă, comprese, bandaj, pansamente

fluier

haine şi pături groase

accesorii de gătit (cuțit, furculiță, lingură, tigaie, oală)

actele familiei sau copii ale acestora, depozitate în pungi de plastic care se închid ermetic

hartă

telefoane încărcate și acumulatoare externe

Ideal ar fi să aveți și cu ce încălzi/prepara mâncarea. Un arzător de camping bun este recomandat -  cu sistem cu valvă este bun, pentru că puteți scoate arzătorul când ați terminat de folosit și gazul rămâne în butelie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel