Companiile europene, prinse între rivalitatea SUA - China și afectate de decuplarea digitală dintre cele două mari puteri
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
companii europene china sua
companii europene china sua
Decuplarea digitală între China și Statele Unite ar putea afecta grav companiile europene din China.

Decuplarea digitală între China și Statele Unite ar putea afecta grav companiile europene din China și acestea ar trebui „să se pregătească pentru cel mai rău”, au spus grupurile de afaceri din UE, adăugând că ar putea fi forțate să suplimenteze costurile operaționale internaționale. În timp ce decuplarea politică, comercială și financiară este îngrijorătoare, rivalitatea dintre China și SUA în sfera tehnologiei va provoca cea mai mare dezamăgire companiilor europene, au declarat Camera de Comerț Europeană din China și Institutul Mercator pentru Studii Chineze, un grup de reflecție din Berlin. 

Așa cum SUA încearcă să-și curățe rețelele de software și componente fabricate în China, Beijingul, care depinde în mare măsură de importurile de semiconductori, face presiuni pentru autonomia digitală. Astfel, companiile europene sunt prinse la mijloc. Președintele Camerei, Joerg Wuttke, vorbind într-un briefing înainte de lansarea raportului, a avertizat despre o „furtună în ascensiune”.

Impact negativ semnificativ asupra companiilor europene



El a spus că fluxurile de date, informațiile, echipamentele de comunicații și tehnologie (TIC), dar și bunurile și serviciile digitale ar fi locul în care decuplarea dăunează companiilor. Companiile se confruntă deja cu unele dintre aceste probleme, cu definiții diferite ale „datelor” având deja un „impact negativ semnificativ” asupra a aproape jumătate dintre companiile chestionate, se arată în raport.

Prioritizarea preocupărilor privind securitatea națională față de afaceri și comerț crește incertitudinea, la fel ca și influența în scădere a Chinei în Europa, potrivit raportului, care a fost bazat pe sondaje efectuate la aproximativ 120 de membri ai camerei și efectuat la sfârșitul anului trecut, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel