Data publicării:

Compania Hershey, dată în judecată pentru cantitatea crescută de metal în ciocolată. Denunțătorul vrea daune de 5 mil. dolari

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Hershey a fost dată în judecată în Statele Unite pentru cantitatea toxică de metal în ciocolata sa neagră.

Producătorul de ciocolată Hershey a fost dat în judecată în Statele Unite după ce firma a fost acuzată că vinde produse care conțin un nivel periculos de metal. Conform BBC, Christopher Lazazzaro a mers la tribunal să demonstreze că trei tipuri de batoane de ciocolată conțin prea mult plumb și cadmiu.

Acesta acuză compania că nu le-ar fi cumpărat produsele dacă aceasta specifica pe etichetă conținutul ridicat de metale. Hershey nu a oferit încă un punct de vedere pentru sursa citată.

23 de sortimente de ciocolată depășeau nivelul sigur de metal

 

Un studiu făcut de revista Consumer Reports din SUA a testat 28 de tipuri de batoane cu ciocolată neagră. În cazul a 23 de sortimente, incluzând și tipurile Hershey, Lindt sau Godiva, conțineau „niveluri comparativ mai mari” din metalele menționate. „În cazul a 23 de batoane, consumul a cel puțin 28 de grame pe zi ar pune în pericol un adult, după cum spun autoritățile de sănătate”, se arată în studiu.

S-a mers pe sloganul cu grija cumpărătorului

„Orice mâncare poate conține metale grele dacă sunt prezente în sol în concentrație mare”, a explicat nutriționistul Sheeba Majmudar. „În acest moment, nu există legi alimentare care să oblige testarea tuturor loturilor – până în momentul în care există raportări de boală. În timp ce niciun nivel de toxină nu este sigur la consum, ne vine în minte sloganul cu grija cumpărătorului”.

Lazazzaro vrea daune morale de cel puțin 5 milioane de dolari în cazul unei victorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel