Data actualizării:
Data publicării:

Comisie de anchetă privind alegerile din 2009. Decizie cu scandal

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
În ședința birourilor reunite din Senat și Camera Deputaților a fost scandal. Opoziția a făcut front comun împotriva comisiei parlamentare pentru anchetarea alegerilor prezidențiale din 2009. 

Comisia privind fraudarea alegerilor din 2009 a fost în cele din urmă votată de Putere, iar votul final va fi dat în plenul Parlamentului. Liviu Dragnea ar urma să fie președintele acestei comisii. Invitați la audieri ar urma să fie Laura Codruța Kovesi, George Maior, Florian Coldea și alții. 

”Astăzi, d-abia după 45 de minute de dezbatere, s-a aprobat proiectul de hotărâre care va fi trimis în plen și se va vota sper miercuri, 26 aprilie, au fost câteva observații din partea unor colegi de la PNL, de la USR, de la PMP, care au spus că ei s-ar opune acestui proiect pentru că ar trebui să fie completat cu mai multe amendamente sau să fie mai clar, unii colegi au spus că Parlamentul nu ar avea dreptul să investigheze sau să cerceteze aceste aspecte apărute în mass-media. Le-am spus că până miercuri se pot gândi la amendamente. Miercuri va fi votat. Parlamentul are tot dreptul să investigheze, să cerceteze așa cum spune regulamentul și cum spun prevederile constituționale, orice fel de temă. După ce au apărut aceste informații în spațiul public, Parlamentul nu poate să nu ia act de așa ceva și să încerce să scoată la iveală adevărul cu speranța că toți cei care vor fi chemați la comisie vor veni și, dacă vor veni, vor spune tot ceea ce știu”, a spus Liviu Dragnea, președintele PSD. El ia în considerare ca acum să aibă șansa să ajungă la mai multe informații cu privire la ceea ce s-a întâmplat în 6 decembrie 2009. 

Puterea ia în calcul modificarea regulamentului, astfel încât cei invitați la audieri să nu refuze să vină. ”E dorința mea de când eram mic” să conduc această comisie. Speră să aibă susținerea colegilor săi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel