Comisarul european pentru justiţie, vizită oficială la Bucureşti
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: radio.cz
Foto: radio.cz
Comisarul european pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Vera Jourova, se va afla luni la Bucureşti, în vizită oficială, ocazie cu care va avea întâlniri cu premierul Dacian Cioloş, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, ministrul Muncii, Claudia-Ana Costea, precum şi cu membri ai Parlamentului.

Reuniunile se vor concentra asupra mai multor teme, printre care se numără progresul înregistrat de România în reformarea sistemului judiciar, contribuţia justiţiei la priorităţile comisiei Juncker, cum ar fi Piaţa Unică Digitală şi Agenda Europeană privind Securitatea, precum şi acţiunile prioritare în ce priveşte egalitatea de gen, se arată într-un comunicat postat pe site-ul reprezentanţei Comisiei Europene.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, va avea o întrevedere cu comisarul european pentru justiţie, protecţia consumatorilor şi egalitate de gen, Vera Jourova, pe agenda discuţiilor aflându-se aspecte legate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi reforma justiţiei în România.

Alte teme vor viza procedura insolvenţei, recentele propuneri legislative ale Comisiei Europene referitoare la contractele de furnizare de conţinut digital şi la contractele de vânzare online, precum şi la alte tipuri de contracte de vânzare la distanţă de bunuri, informează un comunicat al Camerei Deputaţilor transmis AGERPRES. De asemenea, oficialul UE va avea întâlniri şi cu preşedinţii şi reprezentanţii Comisiilor juridice, de disciplină şi imunităţi şi ai Comisiilor pentru afaceri europene din Parlament.

Totodată, ea va participa la o masă rotundă cu organizaţii neguvernamentaleactive în domeniul politicilor privind integrarea romilor pentru a discuta experienţa României în ce priveşte implementarea strategiei naţionale de integrare a romilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel