Codul aerian, modificat de Guvern.  Avioanele militare, scutite de  taxele aeriene
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Guvernul mofidică legea privind codul aerian pentru a scuti avioanele NATO de la plata unor servicii aeriene. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, miercuri, în exclusivitate la Antena 3, că Ordonanța de Urgență deja a fost aprobată în ședința de Guvern de miercuri.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor,  a intervenit miercuri,  la Antena 3", unde a vorbit despre Ordonanța de Urgență care a fost aprobată în Guvern, prin care zborurile aeronavelor militare NATO sunt exceptate de la plata tarifelor pentru servicii de navigație aeriană și a tarifelor aeroportuare, fără a mai fi nevoie de acorduri bilaterale.

Ministrul Transporturilor a precizat că măsura se va înscrie în efortul național de asigurare a unei prezențe militare unitare și echilibrate pe flancul estic al NATO.

"Da, este adevărat că astăzi am aprobat în şedinţa de Guvern o Ordonanţă de Urgenţă prin care zborurile aeronavelor militare NATO sunt exceptate de la tot ceea ce înseamnă plată de tarife, servicii de navigaţie aeriană şi a tarifelor aeroportuare. Aici, în general era nevoie de acorduri bilaterale sau multilaterale, aceste lucruri sunt exceptate în acest moment.

Vezi și: Joe Biden: Putin a crezut că Occidentul și NATO nu vor răspunde. A greșit! Am contracarat minciunile Rusiei cu adevăr

E o măsură care înscrie într-un efort naţional de asigurarea unei prezenţe militare unitare şi echilibrate pe flancul estic al NATO. 

Totodată se dă şi un semnal puternic de consolidare a cooperării militare, în regiunea Mării Negre şi transmitem un mesaj de solidaritate, în contextul actual. 

Legat de transportul de la graniţă, efortul făcut de CFR Călători, e unul care trebuie să fie menţionat, pentru că dincolo de garniturile de tren speciale care vor începe să vină din Ucraina, în aceste zile, la fiecare tren care pleca din zona de graniţă, au fost ataşate vagoane în plus, astfel încât să poată fi transportaţi cetăţenii ucraineni din zona de graniţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel