CJUE a decis ca numele lui Pablo Escobar să nu poată fi folosit ca marcă în UE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
Curtea Europeană de Justiție a respins miercuri cererea de înregistrare a numelui lui Pablo Escobar ca marcă în Uniunea Europeană, într-un caz care a generat controverse și a atras atenția publică, relatează Reuters.

Cererea a fost depusă de Escobar Inc., compania fondată în Puerto Rico de către Roberto de Jesús Escobar Gaviria, fratele faimosului baron columbian al drogurilor, Pablo Escobar. Această decizie a fost luată după ce Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) a refuzat cererea în 2022.

Într-un comunicat de presă, Curtea Europeană de Justiție a explicat că EUIPO a făcut o evaluare corectă, asociind numele lui Pablo Escobar cu activitățile infracționale, traficul de droguri, narcoterorismul și crimele, în detrimentul posibilelor sale fapte bune pentru comunitatea din Columbia.

Roberto de Jesús Escobar Gaviria, care a executat o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru implicarea sa în imperiul criminal condus de fratele său, a fondat Escobar Inc. Compania a atras atenția în 2020 prin intenția sa de a lansa un smartphone pliabil numit „Escobar Fold 1”. În prezent, aceasta comercializează o criptomonedă denumită „Escobar Cash”, conform informațiilor disponibile pe website-ul organizației.

Pablo Escobar a condus unul dintre cele mai extinse imperii criminale din lume, cunoscut sub numele de „Cartel Medellin”. Averea sa, rezultată din traficul de cocaină, a fost estimată de Forbes în 1987 la peste 3 miliarde de dolari, însă alte surse afirmă că aceasta era mult mai mare.

Violența asociată cu cartelurile de droguri a făcut mii de victime atât înainte, cât și după moartea lui Pablo Escobar în 1993, când a fost ucis de forțele de securitate columbiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel