CJ Vrancea a semnat un contract pentru 22 kilometri de drum judeţean
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, a semnat vineri contractul de finanţare pentru modernizarea şi reabilitarea a peste 22 de kilometri pe DJ 202 E, valoarea acestuia fiind de aproximativ 46 milioane de lei. 

"Prin execuţia lucrărilor se vor realiza 22,517 km de drum judeţean modernizat, care va asigura accesul locuitorilor comunelor de pe traseu la traficul de pe reţeaua TEN-T. Se vor realiza 18.610 mp trotuar, se va moderniza o alveolă pentru mijloace de transport în comun, se vor monta borduri teşite, se vor amenaja 40.144 m de rigole, şanţuri, precum şi 51 podeţe de descărcare. Toate acestea împreună cu elementele de siguranţa circulaţiei, 40 treceri de pietoni, 568 metri liniari parapete metalice, indicatori rutieri, benzi rezonatoare, vor creşte siguranţa circulaţiei şi confortul populaţiei deservite de proiect. Creşterea portanţei se va asigura prin amenajarea unui sistem rutier nou, iar viteza medie de deplasare va creşte de la 30km/h la 60km/h, asigurându-se astfel fluidizarea traficului", a declarat Marian Oprişan, cu ocazia semnării contractului de finanţare. 

Valoarea totală cu TVA este de 45.992.995 lei, echivalentul a 9.682.735 euro, preţ care include execuţia lucrărilor şi organizarea de şantier, serviciile de proiectare şi serviciile de asistenţă tehnică. 

Potrivit preşedintelui CJ Vrancea, contractul a fost atribuit în urma licitaţiei publice, care a avut drept criteriu de atribuire cel mai bun raport calitate-preţ, în ceea ce priveşte preţul ofertei şi perioada de garanţie a lucrărilor.

De acest proiect va beneficia atât populaţia localităţilor cu acces la DJ 202E, aproximativ 11.984 locuitori din comunele Sihlea, Obrejiţa, Tîmboieşti şi Bordeşti, cât şi populaţia din Regiunea Sud-Est a României şi toţi participanţii la traficul reţelei TENT-T.

Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 6, Prioritatea de investiţii 6.1, fiind finanţat 85% fonduri europene, 13% din bugetul naţional şi 2% cofinanţarea locală.

Termenul de finalizare a lucrărilor, care vor fi executate de Asocierea SC SA & PE Construct SRL Bacău - SC Spedition UMB SRL Bacău şi SC Tehnostrade SRL Bacău, prin liderul SC SA & PE Construct SRL Bacău, este de 32 de luni, din care două luni este durata de proiectare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel