Ciuhodaru: "Câți taximetriști mai trebuie să moară?"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Doctorul Tudor Ciuhodaru se întreabă câți taximetriști mai trebuie să moară pentru ca un proiect legislativ să nu mai zacă în Parlament. La fel se întreba și când a inițiat legea de interzicere a etnobotanicelor și parlamentarii le considerau "niște plăntuțe inofensive, care nu au ce căuta pe agenda parlamentară". În urmă cu un an, medicul a depus un proiect de lege pentru a crește siguranța taximetriștilor. 

Deputatul Tudor Ciuhodaru a trimis, miercuri, o cerere către Camera deputaților în care cere "urgentarea proiectului legislativ ce vizează creșterea siguranței șoferilor ce lucrează în taximetrie prin dotarea autoturismelor cu sisteme de securitate deductibile din impozit". Sistemele de securitate presupun un buton de panică care să transmită rapid la dispecerat și la 112 existența unei agresiuni și un geam securizat care să despartă șoferul de clienți. El a spus că, în urma discuțiile cu taximetriști, singura măsură care a fost luată în calcul până acum este renunțarea la centură.

Tudor Ciudodaru a scris în cererea trimisă către Parlamentul României n urmă cu un an am depus un proiect de lege ce viza creșterea siguranței taximetriștilor. Azi un alt taximetrist este înjunghiat la Constanța în timp ce-și câștiga salariul". El a adăugat "Proiectul stă blocat în comisii în timp ce oamenii își pierd viața pe străzile din România". 

Tudor Ciuhodaru mai precizează în cerere că "Recentul caz de la Iași când un șofer de taxi de 53 de ani a fost înjunghiat la nivelul gâtului de către o clientă este doar unul dintr-o serie lungă. Taximetristul Nicolae Coicea de 59 ani a decedat după ce a fost înjunghiat de opt ori în gât în timpul zilei iar in 2010 în Câmpulung Dumitreu Gruianu de 60 de ani a fost găsit mort în portbagajul mașinii incendiate după ce a fost înjunghiat în torace".
Ciuhodaru conchide "Legea zace în Parlament în timp ce pe stradă va apărea o nouă victimă”.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel