Ciprian Mitran: Mi-am dat seama că îmi plac bărbații. Germania mi-a arătat cât de liberă e lumea. Mama voia să mă fac polițist. M-am tatuat ca să scap / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ciprian Mitran este un talentat make-up artist. Este pasionat de frumusețe și de strălucire. Și este unul dintre cei mai buni în domeniul său!

Dincolo de profesionalismul său din domeniul make-up-ului, puțini știu însă că Ciprian Mitran face parte din comunitatea LGBTQIA+. Și poate vă întrebați de ce vorbim despre orientarea sa sexuală. Răspunsul este simplu: pentru ca toată lumea să înțeleagă că nu ești diferit dacă iubești o persoană de același sex ca al tău. Ești la fel de normal ca o persoană straight. 

3. -imagine fara descriere- (ciprian-mitran-2_11922500.jpg)

Invitat la emisiunea Mi-Th Influencer de la DC News și Spectacola, Ciprian Mitran ne-a spus când și-a dat seama că îi plac bărbații. Venea dintr-o relație cu o femeie. Germania a fost țara care i-a deschis ochii și i-a arătat că simte „diferit” față de formula clasică „bărbat și femeie”.

„După o relație de patru ani cu o fată, mi-am dat seama că suntem foarte buni prieteni. Dar din punct de vedere al relației, nu mai aveam aceeași dinamică și aceleași așteptări ca într-o legătură dintre un bărbat și o femeie. Eu și iubita mea eram doar doi prieteni. Și atunci ne-am despărțit, voiam mai mult timp cu mine, să văd ce este cu mine, simțeam că se întâmplă ceva. 

Am mers în Germania într-o vacanță. Acolo am văzut cât de liberă este lumea. Și atunci da: am spus că asta este pentru mine. Am încercat să iau legătura cu bărbați, cu oameni din comunitatea LGBTQIA+. Apoi am început să mă simt în largul meu. Le-am spus tuturor celor din jurul meu, familiei, prietenilor. Le-am zis că „ăsta sunt!”, a povestit Ciprian Mitran care s-a născut în Giurgiu.

4. -imagine fara descriere- (ciprian-mitran_21226300.jpg)

Părinții nu au acceptat foarte ușor că el nu mai iubește femeile. „Ai mei au acceptat foarte greu. Dar, într-un final, au acceptat. Cred că le-a luat un an. Bunicii - care au acum 73 de ani - au acceptat foarte ușor. Părinții mei, care de 15 ani erau în Germania, nu au acceptat la fel de ușor”, a povestit talentatul make-up artist.

Mama i-a zis: „vreau să te vindec”

... doar că a fi gay nu este o boală. Orientarea sexuală este o caracteristică naturală și variabilă a identității umane. Persoanele LGBTQIA+ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, queer și altele) se nasc cu această orientare și nu este ceva ce poate sau ar trebui să fie tratat sau schimbat.

Organizații de sănătate și psihologie, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Asociația Americană de Psihologie (APA), susțin cu fermitate că homosexualitatea nu este o tulburare mentală sau o boală. Încercarea de a „vindeca" sau schimba orientarea sexuală a unei persoane este considerată dăunătoare și nefondată din punct de vedere științific.

Cuvintele părinților au fost grele. Mama i-a zis: „vreau să te vindec”. „I-am explicat că nu este vorba de vindecare. Este vorba despre cum te naști, nu ce alegi să fii. I-am lăsat timp să se vindece ea, să se obișnuiască cu ideea. Dar, într-un final, a acceptat. Acum toată lumea este fericită. Asumarea mea a fost cheia. Dacă nu spuneam cine sunt cu adevărat, nu ajungeam să fiu atât de fericit și împlinit așa cum sunt astăzi”, a mai zis tânărul la DC News și Spectacola.

5. -imagine fara descriere- (ciprian-mitran_54099000.jpg)

Ciprian Mitran a făcut liceul în Giurgiu. Părinții voiau ca el să ajungă polițist. Ca să scape de o carieră în Poliție, și-a făcut tatuaje. Lui i-a plăcut domeniul artei și a luat-o pe drumul frumuseții. Mirela Vescan i-a fost alături în aflarea secretelor machiajului. A făcut cursuri de machiaj și astăzi este unul dintre cei mai apreciați oameni în acest domeniu. A câștigat premii peste premii. 

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel