Ingrediente ciorbă de primăvară
6-7 legături de lobodă roșie
1 buc. salată verde
1 legătură de ceapă verde
1-2 linguri orez cu bob rotund
150 gr roșii tocate
zeamă de lămâie
sare
piper
1 legătură de leuștean
1-2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Frunzele de la lobodă se lasă în apă fierbinte cu puțin bicarbonat pentru zece minute, apoi se clătesc cu apă rece pentru a nu se mai simți gustul de bicarbonat. Ceapa verde se toacă mărunt și se călește în puțin ulei încins. Apoi se adaugă orezul, clătit și acesta, și se amestecă bine. Se completează cu apă fierbinte și se lasă la fiert până începe să se pătrundă orezul. Apoi se adaugă frunzele de lobodă roșie, tocate mărunt, precum și nervurile din mijlocul frunzelor de salată verde, dar și cozile de la leuștean tocate. Se fierb toate pentru 7-8 minute și se adaugă roșiile tocate.
Ciorba se mai fierbe pentru alte 7-8 minute, timp în care se asezonează cu sare și zeamă de lămâie, după gust, notează a1.ro. În ultimele 3-4 minute de fierbere, se adaugă și frunzele de leuștean, tocate mărunt.
Doar pătrunjelul se adaugă după stingerea focului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Cum să treci corect pe „sub masă” - Sfântul Epitaf, în Vinerea Mare. Preotul Nicolae Crângașu: Așa se face
- Copiii din București merg degeaba în Herăstrău. Nicușor Dan: Când se va rezolva problema cu locurile de joacă
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol