Ciolacu: Vom respinge și la Cameră OUG pe anticipate. Vom veni cu proiect de lege asumat de PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că social-democrații vor respinge ordonanța de urgență privind anticipatele când va ajunge la vot în Camera Deputaților.

 Liderul interimar al PSD a mai spus că va fi depus un proiect de lege asumat de partid care va reglementa prevederile legate de Diaspora.


„Domnul Orban, în continuare este în campanie electorală, chiar dacă este demis și minte. Mai mult. PSD, la fel cum a dovedit și când am făcut sesiune extraordinară la solicitarea Președintelui României, am fost provotul de trei zile pentru cei din Diaspora și vom fi la fel. Vom veni cu proiect de lege asumat de către PSD, partea din OUG, tot ceea ce privește Diaspora, îl vom înainta Parlamentului", a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, înaintea CEx al PSD de la Parlament.


Chestionat dacă PSD va respinge ordonanța de urgență pe anticipate când ajunge la Cameră, Ciolacu a răspuns scurt: „Categoric".


Întrebat dacă va fi păstrată în proiect prevedere ca Diaspora să voteze timp de trei zile, însă să nu fie crescut numărul de aleși pentru românii de peste hotare, liderul interimar al PSD a replicat: „În cazul în care ne încadrăm în cele șase luni constituționale și recomandarea Comisiei de la Veneția pentru modificarea alegerilor. Cu alte cuvinte, dacă sunt alegeri la termen, cum eu cred că vor fi alegeri la termen, va fi preluată în integralitate dispoziția din ordonanță", scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel