România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 24 feb, 18:44
Chirieac: ”Am asistat la o RETRAGERE a președintelui.” Ipoteză sumbră pentru PNL
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis dă semne că se retrage din chestiunea alegerilor anticipate. 

"Din punctul meu de vedere, cred că am asistat la o retragere elegantă a preşedintelui din proiectul alegerilor anticipate. A spus clar că şansele sunt diminuate. Din faptul că aşteaptă motivarea Curţii, e clar că timpul se prelungeşte. Cred că preşedintele are o singură temere acum: ca interimatul să nu ţină până la alegerile la termen. Asta din punct de vedere politic. 

Din punctul de vedere al coronavirusului, pe acest val de încredere de la ultimele alegeri, a liniştit populaţia. A spus că totul este pregătit, putem face faţă. Nu este suficient, dar fără acest apel la calm nu se poate. Ca preşedinte al ţării, votat de 2 treimi din public, apelul la calm era necesar. Cât de pregătite or fi autorităţile, cu voia lui Dumnezeu, sper să nu aflăm. Dar ce a făcut preşedintele a fost un must, un lucru care trebuia neapărat făcut.", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

VEZI ŞI Klaus Iohannis: Șansele alegerilor anticipate tocmai au scăzut

Numirea Guvernului, grăbită de Coronavirus? 

 

"Nu, nu se va grăbi, pentru că ne-a spus clar că actualul guvern este pregătit pentru a face faţă unei crize. Asta ne îndeamnă să credem că coronavirusul nu va influenţa direct decizia politică. Eu sper să nu aflăm, pentru că momentan vedem imaginile din Italia şi probabil că nu suntem la fel de pregătiţi precum ei. 

Cert este că preşedintele se retrage din proiectul anticipatelor. De ce s-a răzgândit PSD, vom afla probabil altădată. Probabil PNL va pierde masiv în toamnă, pentru că nu poate mări pensiile, este imposibil. Şi dacă se întâmplă o nenorocire cu coronavirusul, autorităţile vor reacţiona mai degrabă mediocru, indiferent de Guvern, iar cei responsabili vor fi cei aflaţi la guvernare.", a mai spus analistul. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro