Ciocnitul ouălor de Paște. Trucul care te va face invincibil în acest turnir
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ciocnitul ouălor de Paște. Trucul care te va face invincibil în acest turnir / Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos
Ciocnitul ouălor de Paște. Trucul care te va face invincibil în acest turnir / Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos
Află în articol ce trebuie să faci ca să câștigi la ciocnitul ouălor de Paște.

Au mai rămas zile numărate până la Paște, una dintre cele mai iubite și așteptate sărbători de către români. Paștele vine cu o mulțime de tradiții și ritualuri. Pe lângă mersul la biserică, aducerea luminii sfinte în case, spălatul cu agheazmă și masa plină de bucate tradiționale, cozonaci, miel și pască, mai există și obiceiul ciocnitului ouălor. Fiecare vrea să fie câștigător la acest turnir organizat între membrii familiei. Ne alegem cu mare grijă oul roși înainte de al ciocni, îl analizăm, îl poziționăm într-un fel anume, dar de multe ori tot se sparge.

Trucul care te va ajuta să devii câștigător la ciocnitul ouălor

Se pare că există un secret știut de puțini care te va ajuta să devii tu câștigător la ciocnitul ouălor. Din bătrâni se spune că trebuie să fugi de tentația de a alege oul cel mai ascuțit. Da, de obicei toți punem mâna pe cel mai ascuțit, dar se pare că aceasta este o greșeală fundamentală care îți va afecta longevitatea în cadrul competiției desfășurate în familie, scrie Click.ro. Prin urmare, nu ouăle ascuțite te fac să răpui cât mai mulți adversari, ci cele cu formă mai rotundă. 

Atenție însă, mai există un detaliu care necesită un pic de atenție. Trebuie să cauți un ou cu coaja densă și rezistentă. Ia o lingură de lemn și ciocnește ușor în ou, pentru că adevăratul secret este înăuntru. Dacă sunetul este unul sec, atunci asta înseamnă că ai găsit ce căutai. Cu cât zgomotul este mai sec, cu atât mai rezistent este oul. Dacă nu ești mulțumit de aceste sfaturi, poți oricând să trișezi românește și să lovești un pic în lateralul oului deținut de cealaltă persoană, doar că nu va mai fi un câștig cinstit.

Cum recunoști vopseaua tipografică de înroșit ouă. Este foarte TOXICĂ

Românii ar trebui să fie foarte atenți atunci când cumpără vopsea de ouă deoarece ouăle s-ar putea transforma în pericolul de pe masa de Paște dacă vopseaua este una toxică. În continuare veți afla cum să recunoașteți vopseaua tipografică de înroșit ouă, considerată foarte periculoasă. Deși face ouăle să arate spectaculos, cu o culoare intensă, lucioasă, conține plumb și poate duce la îmbolnăviri deosebit de grave. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel