Data publicării:

Cine este politicianul mort care a câștigat alegerile primare în Partidul Democrat într-un district din New Jersey, SUA

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Congresmanul american Donald Payne Jr., care a murit în aprilie, a câştigat săptămâna aceasta alegerile primare în Partidul Democrat în districtul său, deoarece numele lui încă figura pe buletinele de vot. Mai mult, nu avea contracandidat, transmite miercuri agenţia EFE. 

Reprezentant al unuia dintre districtele statului New Jersey, Donald Payne Jr. şi-a prezentat candidatura cu scopul de a fi reales, după ce fost 12 ani la rând membru al Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii.

Congresmanul democrat, în vârstă de 65 de ani la data morții, a suferit un infarct pe 6 aprilie. Donald Payne Jr. a murit în spital pe data de 24 aprilie, când expirase deja termenul pentru prezentarea altor candidaturi.

După ce politicianul mort a fost totuşi votat, Partidul Democrat va organiza pe data de 16 iulie alegeri primare speciale. De asemenea, guvernatorul statului New Jersey, Phil Murphy, a dispus organizarea de alegeri parţiale pe data de 18 septembrie pentru alegerea unui congresman care să îi ia locul lui Donald Payne Jr. în perioada rămasă din mandatul acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel