Cinci plante de apartament te ajută să te calmezi și să scapi de stres
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cinci plante de apartament te ajută să te calmezi și să scapi de stres. Sursa foto: freepik.com
Cinci plante de apartament te ajută să te calmezi și să scapi de stres. Sursa foto: freepik.com
Stresul este un inamic periculos, deoarece reduce imunitatea, accelerează dezvoltarea bolilor plămânilor, ale inimii și ale sistemului vascular. 

Plantele de interior contribuie la ameliorarea stresului și la găsirea liniștii sufletești. Ele lucrează invizibil, dar eficient. Cu toate acestea, medicii te sfătuiesc să-ți monitorizați starea psihologică pentru a preveni probleme grave de sănătate.

Aloe vera curăță aerul și oferă oxigen. Mulți proprietari de aloe vera au observat că, după ce au adus planta în dormitor, au început să doarmă mai bine, să se trezească mai ușor, să-și îmbunătățească starea de spirit și memoria.

Îți este lene să uzi plantele de interior? Apelează la trucul gospodinelor istețe

Lavanda este cultivată nu doar în câmpuri și grădini. Poți cultiva lavandă și pe pervaz. Planta este  un antidepresiv natural, care ameliorează durerile de cap, scade tensiunea arterială și te ajută să faci față insomniei. Persoanele care cultivă lavandă pot depăși mai rapid stresul.

Lămâița combate stresul, anxietatea, tensiunea nervoasă. Are o aromă ușoară revigorantă care provine din frunze și flori. Lămâița alungă oboseala și gândurile negative.

Monstera, o plantă exotică și misterioasă, care îți poate aduce schimbări pozitive în viață

Arborele banilor este un prieten indispensabil al celor care visează la bogăție. Planta eliberează fitoncide, care ucid agenții patogeni. Este mai ușor să respiri lângă arborele banilor, iar mintea devine mai limpede și mai calmă.

Mușcata nu este potrivită pentru toată lumea din cauza aromei sale specifice. Uleiurile esențiale de mușcată luptă împotriva stresului, anxietății, insomniei. Proprietarii plantei se disting prin claritatea minții, abilitățile mentale bune, capacitatea de a lua decizii calme și echilibrate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel