Cîmpeanu: Cursurile cu prezență fizică se suspendă când sunt 3 cazuri într-o clasă, în 7 zile consecutive. Excepție
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 14 ian 2022, 13:12
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat ultimele schimbări în Educație.

"A doua schimbare este a suspendării activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță atunci când sunt trei cazuri de infectare în șapte zile consecutive. Este o schimbare importantă.", a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

VEZI AICI ORDINUL COMUN

"Se păstrează regula intrării în online a întregii școli atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată", a precizat Cîmpeanu. 

Suspendarea activității fizice în clasă se face prin decizia consiliului de administrație al școlii. Suspendarea activității fizice la nivelul întregii unități de învățământ se face prin decizie a Comitetului Județean de Situații de Urgență, respectiv a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, a continuat ministrul. 

G Ad:

Regulile se aplică unitar la nivelul fiecărui județ, cu excepția regiunii București-Ilfov, care, "din cauza specificității cunoscute, vor fi tratate împreună." Analiza se va face în ansamblu, pe București-Ilfov.

"Restul vor funcționa cu prezență fizică sau, dacă e cazul, sperăm să nu fie, vor trece în online toate grădinițele și școlile dintr-un județ atunci când situația se va agrava, dacă se va agrava, în acel județ.", a menționat ministrul Cîmpeanu. 

VEZI ȘI: Bilanț Covid-19 - 14 ianuarie

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.884 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 99 mai mult decât în ziua anterioară. 1.047 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până astăzi, 59.180 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat

În intervalul 13.01.2022 (10:00) – 14.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 30 de decese (17 bărbați și 13 femei), dintre care 3 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Sălaj, Suceava, Vrancea.

Dintre cele 30 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități

Din totalul de 30 de pacienți decedați, 24 au fost nevaccinați și 6 vaccinați. Cei 6 pacienți vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani. Pacienții vaccinați care au decedat  prezentau comorbidități. 

Au fost raportate 3 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județul Giurgiu, unul în luna noiembrie 2021 și 2 în luna decembrie 2021.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.490, cu 218 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI  sunt internate 456 de persoane, cu 15 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 456 de pacienți internați la ATI, 49 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 230 sunt minori, 220 fiind internați în secții, cu 26 mai mult decât în ziua anterioară și 10 la ATI, cu unul mai mult decât în ziua anterioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro