"Sunt informaţii noi care-mi clintesc prima opinie despre Firea şi Pandele. Dacă i-a dus într-un câmp, atunci nu-i în regulă deloc!"
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ce noutăţi au apărut în ancheta "azilelor morţii"?

Dezbatere de foc în direct la România TV pe subiectul azilelor groazei. Mai nou, au apărut speculaţii cum că bătrânii erau relocaţi cu autobuzele deţinute de Florentin Pandele, primarul din Voluntari.

Analistul politic Bogdan Chirieac s-a arătat surprins de noile detalii din anchetă: ”Până acum, cu sinceritate am spus că nu credeam că doamna Firea şi domnul Pandele ştiau ce se întâmplă în aceste cămine. În fiecare dimineaţă veniţi cu câte o informaţie nouă care să ştiţi că-mi clinteşte această primă opinie pe care am avut-o. În momentul în care Primăria îţi dă un autobuz ca să relochezi bătrânii, azilul respectiv fiind supus autorităţilor pentru că acolo se întâmplau lucruri necurate, atunci e o problemă!”. 

Marius Pieleanu a intervenit prompt: ”Dacă această informaţie este validată şi dovedită ca fiind cu acordul primarului, în opinia mea este un element de vinovăţie! Parchetul transformă această informaţie într-o relaţie directă cu vinovăţia primarului de la Voluntari”. 

Bogdan Chirieac: ”Dacă autobuzele erau folosite pentru elevi sau erau folosite pentru echipa de fotbal sau ca să duci oameni la nu ştiu ce pelerinaj la Iaşi, în regulă. Dar înţeleg că autobuzul era folosit pentru a muta bătrâni dintr-un azil în alt azil, azilul cu pricina fiind supus controlului. În continuare, aştept şi eu cum aşteptăm cu toţii rezultatele acestei anchete care văd că este plină de surprize dintre cele mai neplăcute.

Am înţeles că două persoane sunt arestate preventiv la domiciliu de către DNA. Eu nu cred că toate aceste persoane nu vor da declaraţii care să aducă mai multă lumină în acest caz. Probabil că o să apară date şi fapte noi. Acum, dacă-l vor incrimina sau nu pe domnul Pandele sau pe doamna Firea... asta n-am de unde să ştiu. Dar, deocamdată, aţi început dimineaţa cu această idee cu autobuzele care au transportat bătrânii dintr-un azil în altul. 

Dacă există un motiv bun pentru care s-a întâmplat asta, atunci e în regulă. Dar dacă s-au luat bătrâni ca să fie ascunşi într-o clădire în construcţie pe un câmp din Ilfov, atunci nu e în regulă deloc!”

Pandele şi Firea îşi susţin nevinovăţia

Reamintim că Florentin Pandele a vorbit în exclusivitate pentru România TV despre faptul că atât el, cât și Gabriela Firea sunt nevinovați în scandalul „Azilele Groazei”. Acesta susține că nu a știut că există această situație și că legăturile lor cu Stefan Godei nu sunt cele despre care s-a vorbit în presă.

„Îmi apăr soția, îmi apăr copiii. Fac moarte de om pentru familia mea dacă e nevinovată. Dacă sunt vinovat să fiu luat acum de procurorii României!  Instituțiile statului, Parchet, Poliția, toți cei care fac anchetă probabil că au informații și le trimit către procurori”, a explicat Florentin Pandele în exclusivitate la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel