Data actualizării:
Data publicării:

Chirieac: Din nefericire, Israel pierde războiul mediatic în fața propagandei islamice, făcute de și în favoarea Hamas. Israel nu avea niciun interes să atace spitalul

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut noi comentarii despre situația războiului Israel - Hamas, care atinge noi culmi după ce atacul la un spital din Gaza s-a soldat cu peste 500 de morți.

'Încă de aseară, de când s-a produs dezastrul și a apărut știrea, cu toții spuneam că Israelul nu avea niciun interes să atace un spital. În ciuda dovezilor oferite de armata israeliană, nici de acum încolo nu vor fi ascultați. De altfel, există consecințe. Președintele Joe Biden nu se va mai vedea cu Mahmoud Abbas și nici nu va mai fi primit în Iordania. Nu mai vorbesc despre întreaga reacție a lumii arabe. Aș putea spune că, din mare nefericire, în acest moment, Israelul pierde războiul mediatic în fața propagandei islamice, făcute de și în favoarea Hamas. Deci, este un dezastru de imagine în întreaga lume arabă.', a declarat Bogdan Chirieac.

'Întreaga lume musulmană este acum împotriva Israelului. Au fost din prima clipă, deși Israel a fost atacat, cu femeile violate și arse de vii, copii sfârtecați ș.a.m.d. Acum, au acest 'argument': Ați omorât oamenii dintr-un spital. Au murit 500 de oameni, voi ați tras racheta. Toate dovezile prezentate de armata israeliană sunt valabile în lumea civilizată, care merge pe statul de drept și dovadă. Acum, în lumea arabă nu sunt acceptate! Mă îndoiesc că Egiptul își va schimba poziția, cu privire la frontiera Raffah, pentru a fi salvați oamenii care mai pot fi salvați.', a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii Ediție Specială cu Mihai Gâdea și Gina Vacariu, de la Antena 3 CNN.

Citește și - Armata israeliană, dovezi clare privind autorii masacrului asupra spitalului din Fâșia Gaza

Armata israeliană a declarat, miercuri, că nu au observat nicio dovadă asupra implicării într-un atac direct asupra vreunui spital din Fâșia Gaza, realizat în ziua precedentă, unde sute de palestinieni au murit într-o explozie, scrie Reuters.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat jurnaliștilor că nu există daune structurale la clădirile din jurul spitalului Al-Ahli al-Arabi și niciun crater.

Purtătorul de cuvânt a acuzat gruparea Hamas că a exagerat numărul victimelor din explozie și a spus că nu poate să afirme atât de rapid cauzele.

Hamas, gruparea militantă palestiniană care controlează Fâșia Gaza, a atribuit explozia mortală Israelului. Israel susține că aceasta a fost rezultatul unei rachete eșuate lansate de Jihadul Islamic Palestinian, o altă grupare militantă din enclavă.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că aproximativ 450 de rachete trase din Gaza au căzut în interiorul enclavelor în ultimele 11 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel