Chirieac, despre ruperea USL: Vom avea un război de gherilă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
kelemen-ponta1
kelemen-ponta1

Analistul Bogdan Chirieac este de părere că decizia PSD de a oferi două ministere UDMR, în perspectiva ruperii USL, este în măsură să-i asigure o liniște aparentă premierului Victor Ponta, în eventualitatea unei moțiuni de cenzură. 

"Domnul Ponta are nevoie de UDMR pentru a avea cât de cât o majoritatea în Parlament", a declarat analistul Bogdan Chirieac. "Ieșirea PNL-ului de la guvernare se va solda în perioada următoare cu o moțiune de cenzură. Dacă domnul Ponta nu se securizează, atunci o să-i cadă guvernul împreună cu domnia sa. În acel moment vom avea un alt grup de partide care va forma Guvernul și, practic, domnul Băsescu va organiza alegerile europarlamentare și prezidențiale", a declarat Chirieac  la Antena 3.

"În opinia mea, UDMR avea pretenții micuțe în 2012, fiindcă era evident că ULS câștiga alegerile.  Se pare că numai cei doi lideri USL, Ponta și Antonescu, nu credeau că vor câștiga 50 la sută. Noi toți eram convinși. Dacă ne  ascultau nu era nevoie să semneze acord cu UDMR-ul în octombrie 2012. Atunci probabil că UDMR avea două ministere. Acum, când este mare nevoie de  ei, cred că UDMR va dori mai multe ministere și mai multe agenții. Nu m-aș mira ca UDMR să revendice Romgazul, Transgazul, asta pe lângă  ministerele de linie din Capitală, și asta fiindcă  în mod tradițional, în ultimii ani, UDMR a avut aceste ministere și agenții, dar din nefericire fără rezultate".

Despre  problemele din teritoriu care vor apărea, după ruperea USL,  Chirieac spune că "vom avea un război de gherilă, de-a lungul și de-a latul țării în aceste zece luni care au mai rămas până la alegerile prezidențiale. Din nefericire, scenariul cel mai rău  este pus în practică în acest moment. Speram să aibă înțelepciunea necesară să nu rupă USL, speram să nu dorească PSD să aibă un candidat propriu la președinție, speram multe. Le vom avea pe toate.

De la centru se vor tăia capetele liberalilor care ajung  în raza paloșului domnului Ponta, în teritoriu, baronii locali PNL vor tăia capete de pesediști. Ura va crește așa cum n-a fost nici atunci când țara era condusă de un singur partid portocaliu și încă era condusă discreționar după cum dorea domnul Băsescu", a mai declarat Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel