Data publicării:

China detectează primul caz Omicron

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
China detectează primul caz de Omicron.

China a detectat primul caz de variantă de coronavirus Omicron din zona continentală, ceea ce reprezintă o nouă provocare pentru strategia țării "zero-Covid" în perspectiva Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, scrie CNN.

Autoritățile sanitare din orașul portuar Tianjin, situat în nordul țării, au reușit să identifice și să izoleze purtătorul variantei - un călător care a sosit din străinătate pe data de 9 decembrie, înainte ca acesta să pătrundă în comunitate, a anunțat presa.

Persoana infectată a fost identificată inițial ca fiind un purtător asimptomatic. Secvențierea ulterioară a genomului, analizată de Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, a confirmat că era vorba de varianta Omicron.

Persoana este acum tratată în izolare în spital, a precizat raportul, fără a oferi alte detalii.

Varianta Omicron, care se răspândește rapid, a stârnit alarme în întreaga lume, determinând guvernele să impună restricții de călătorie. Varianta a fost raportată în peste 50 de țări de când a fost detectată pentru prima dată, în Africa de Sud, la sfârșitul lunii trecute.

În China, toate persoanele care sosesc în străinătate trebuie să fie testate pentru Covid înainte de a părăsi aeroportul, urmate de cel puțin două săptămâni de carantină centralizată. 

CITEȘTE ȘI - Studiu Oxford: Două doze nu furnizează suficienţi anticorpi împotriva Omicron

Amintim că cercetătorii de la Universitatea din Oxford au publicat, luni, rezultatele unui studiu, încă nerevizuit, în cadrul căruia au analizat probe de sânge de la participanţii care au primit două doze de vaccin AstraZeneca-Oxford sau Pfizer-BioNTech.

Rezultatele vin la o zi după ce premierul britanic Boris Johnson a avertizat că două vaccinuri nu vor fi suficiente pentru a face faţă Omicron.

Săptămâna trecută, agenţia de sănătate din Marea Britanie a constatat că a treia doză restabileşte semnificativ protecţia împotriva noii variante.

Studiul de la Oxford a precizat că nu există deocamdată dovezi că nivelul mai scăzut de anticorpi ar putea duce la un risc mai mare de boală severă, spitalizare sau deces la cei care au primit două doze de vaccin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel