China, campioana olimpică en titre, şi-a validat biletul pentru JO 2020
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Echipa naţională de volei feminin a Chinei, campioana olimpică en titre, a câştigat fără probleme turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2020, desfăşurat pe teren propriu, la Ningbo, impunându-se duminică în faţa echipei similare a Turciei, cu 3-0, şi a obţinut biletul pentru competiţia de la Tokyo de anul viitor, informează AFP.

Medaliate cu bronz la ultima Cupă Mondială din 2018, chinezoaicele nu au cedat decât un singur set în cele trei meciuri disputate de vineri până duminică, învingând categoric Turcia cu 3-0 (25-18, 25-12, 25-18) în meciul decisiv.

Jucătoarele din Serbia, campioanele mondiale en titre şi finaliste la Rio în 2016 contra Chinei, au jucat în Polonia şi au terminat la rândul lor neînvinse în turneul de calificare.

Selecţionata Braziliei, medaliată cu aur în 2012 la Londra, a obţinut şi ea biletul pentru Tokyo după ce a trecut de Republica Dominicană şi Azerbaidjan.

Celelalte trei bilete au revenit Rusiei, SUA şi Italiei.

SUA şi Italia au trecut fără probleme, cu 3-0, de Argentina şi Olanda, duminică, în timp ce Rusia, care a fost condusă cu 2-0, s-a impus la limită în faţa Coreei de Sud, 3-2.

Învinsele vor mai avea o ultimă şansă la calificare în ianuarie 2020, cu ocazia celor cinci turnee continentale de calificare, care vor acorda câte un loc pentru Japonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel